Carlos Tévez Roberto Mancini (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)
Carlos Tévez Roberto Mancini (Foto: Tony Marshall/Pa Photos)

Mancini innrømmer heftig Tévez-krangel

Men Roberto Mancini mener helgens pausekrangel med Carlos Tévez var sunn og nødvendig.

Manchester City-manager Roberto Mancini bekrefter at han og Carlos Tévez kranglet om taktikken i pausen da City møtte Newcastle i helgen.

Mancini reagerte aggressivt da han hørte Tévez komme med en nedsettende kommentar på spansk i det han kom inn i garderoben, og krangelen ble så opphetet at det Tévez fikk beskjed om at han skulle bli byttet.

- Det var den alarmen alle trengte
Tévez var i ferd med å ta av seg drakten da lagkompisene og resten av trenerteamet sørget for at gemyttene roet seg.

- Det som skjedde i vår garderobe skjer i andre også. Og når det virkelig gjelder så er det bra at det skjer. Mot Newcastle hadde vi sovnet i den første omgangen, så konfrontasjonen med Tévez var akkurat den alarmen alle trengte, sier Mancini til the Guardian.

Det sto 1-1 til pause i kampen etter at Tévez hadde scoret på straffe i den første omgangen, og City dro i land seieren da Adam Johnson ordnet 2-1 kvarteret før slutt.

TV 2 PLAY: Her ser du kampreferat fra City - Newcastle

- Konfrontasjonen var tøff
City-manageren er klar på at det ikke er noen problemer mellom han og argentineren.

- Konfrontasjonen med Tévez var tøff, og i andre omgang tok vi en fortjent seier. Alarmen fungerte bra. Vi ble enige igjen før andre omgang startet, og da jeg tok ham av mot slutten tok vi hverandre i hendene. Nå og da er det sunt med en konfrontasjon, sier han.

The Sun meldte at Mancini hadde fornærmet Tévez’ mor, men det avfeier Mancini som vrøvl. Mancini avslører at det var, som the Guardian meldte, en krangel om taktikk og formasjon. Tévez har nemlig vært ensom spiss i sesonginnledningen, og vil ha mer støtte i City-angrepet.

Vil endre spillesystem
Og Mancini lover at spillesystemet i City vil endre seg i nær fremtid.

- Det har vært en nødvendighet. (Emmanuel) Adebayor har akkurat kommet tilbake fra skade, og (Mario) Balotelli er ikke tilbake. Uten offensive backer som (Jérôme) Boateng og (Aleksandar) Kolarov, som kan gå fremover, så har jeg vært nødt til å justere på laget for å få resultater, og å ha heng på lederne. Men det er bare til alle er tilbake og i form, sier italieneren.

City har imidlertid fått god uttelling med Tévez som ensom spiss. Etter sju serierunder ligger klubben på andreplass i Premier League med 14 poeng, fire bak serieleder Chelsea og ett foran erkerival Manchester United.