KAN BLI LIVERPOOLS STERKE MANN: John Henry står i spissen for New England Sports Venture som har fått sitt bud godkjent av styret i Liverpool. (Foto: Jack Dempsey/Ap)
KAN BLI LIVERPOOLS STERKE MANN: John Henry står i spissen for New England Sports Venture som har fått sitt bud godkjent av styret i Liverpool. (Foto: Jack Dempsey/Ap)

Dette kan bli Liverpools nye eiere

Kan New England Sports Venture få Liverpool ut av det økonomiske uføret klubben befinner seg i?

Det ble onsdag klart at styret i Liverpool FC har takket ja til et bud fra amerikanske New England Sports Ventures (NESV).

Det kan bety slutten på Tom Hicks og George Gilletts regime i klubben.

Truet med administrasjon
Det ble lenge spekulert i om NESV ville vente med å kjøpe klubben til den ble satt under administrasjon. Royal Bank of Scotland hadde gitt Liverpool frist til fredag med å få til et salg, før den ville ta over kontrollen og selge til den prisen de ville.

Hicks og Gillett forsøker å stoppe salget fordi det ikke gir dem noe i gevinst. Men dersom klubben kommer under administrasjon vil de heller ikke sitte igjen med noe.

NESV er en gruppe som eier blant annet Boston Red Sox, 80 prosent av New England Sports Network og 50 prosent av NASCAR-laget Roush Fenway Racing.

61 år gamle John Henry er hovedeier i NESV. Bondesønnen fra Arkansas startet sin businesskarriere ved å spekulere i prisen på soyabønner og mais.

Populære blant Red Sox-fansen
Henry har senere tjent seg rik på investeringer. Ifølge Forbes Magazine har formuen hans krympet de siste årene, og han er ikke lenger på magasinets liste over verdens milliardærer.

I 1991 kjøpte han en liten andel i New York Yankees. Åtte år senere kjøpte han Florida Marlins. I 2002 solgte han Marlins og fikk med seg blant andre Tom Werner, Les Otten og The New York Times Company til å kjøpe Boston Red Sox for 700 millioner dollar.

NESV er blitt populære blant Red Sox-fansen. De slettet klubbens gjeld og bygget opp et lag som gjorde slutt på 86 års venting på World Series-tittelen.

Selskapet er verdsatt til 1,5 millarder dollar, hvor nærmere 900 millioner av disse er verdien av Boston Red Sox.

New York Times Company har forsøkt å selge seg ut av NESV de siste årene, men sitter fortsatt med en eierpost på 16,58 prosent i selskapet.

Så gjenstår det om NESV gjør som de øvrige amerikanske eierne i engelske klubber. Disse har tatt opp lån på sine eksisterende selskaper for å finansiere kjøpet, for siden å overføre gjelden til Premier League-klubbene.