Ardian Gashi (Foto: TV 2)
Ardian Gashi (Foto: TV 2)

Gashi skal spille treningskamp for Kosovo

Ardian Gashi og Starts Avni Pepa tatt ut av Kosovos landslagstrener.

Ardian Gashi (29) skal snart spille landskamp for Kosovo. Den 9. oktober møter Kosovo det sveitsiske klubblaget Neuchatel Xamax i en treningskamp med både Gashi og Starts Avni Pepa (21) på laget. Det melder norway-kosovo.no.

Gashi kom til Norge fra Gjakova i Kosovo da han var åtte år, og har spilt sju landskamper for Norge.

Drømmer om offisiell landskamp
Nå skal han altså spille for Kosovo i en treningskamp, men han håper også å spille en offisiell kamp.

- Det er en av mine største drømmer å spille en offisiell landskamp for Kosovo, sier Gashi til nettstedet.

Det er imidlertid et stykke igjen til at Gashi har mulighet til å spille offisielle kamper. Kosovo er ikke medlem av FN, og det er ikke tillatt å spille offisielle landskamper ført et land er internasjonalt anerkjent.

To tredjedeler av FNs 192 medlemslands må anerkjenne Kosovo som en selvstendig nasjon før det kan skje, og enn så lenge har bare 71 gjort det. Derfor spiller Kosovo vennskapskamper mot klubblag.

- Gashi er ekstremt viktig
Laget blir tatt ut senere denne uken, men landslagstrener Albert Bunjaku kan stolt formidle at to nordmenn er tatt ut. Han trekker frem Helsingborg-spilleren Gashi som en nøkkelmann.

- Gashi er ekstremt viktig, spesielt på grunn av sin rutine utpå banen. Laget vårt trenger en miks av erfarne spillere og unge talenter, sier Bunjaku.

Tror på VM-kvalik i 2014
Landslagstrener har kjempet for Kosovos rett til å spille landslagsfotball siden 200, og selv om ventetiden er lang er han fortsatt optimist.

- Spørsmålet er ikke om vi kommer til å bli medlemmer av Uefa og Fifa, men når. Jeg har stor tro på at Kosovo vil være blant de offisielle lagene når kvaliktrekningen til VM i 2014 skal arrangeres i november neste år, sier han.