Erik Hoftun (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Erik Hoftun (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Erik Hoftun: - Har tatt en prat med Annan

RBK-ledelsen har gitt beskjed om at de ikke aksepterer Anthony Annans oppførsel.

Lerkendal / Bergen (TV 2 Sporten):

Rosenborgs sportslige leder Erik Hoftun tok en prat med Anthony Annan før midtbanespilleren dro hjem til Ghana på landslagssamling.

Der fikk Annan vite hva RBK-ledelsen mener om hans oppførsel mot Vålerengas André Muri.

- Den oppførselen er noe Rosenborg ikke aksepterer. Vi har tatt en prat med ham. TV-bildene taler for seg selv. Det er sånt han ikke skal gjøre. Annan blir ofte provosert og han lar seg ofte påvirke på banen. Det er noe vi jobber med, sier Hoftun til TV 2 Sporten.

- Ikke fair play
Direktør Nils Skutle liker heller ikke det han har fått se av TV-bilder de siste dagene.

- Det vi gjør der er ikke fair play, noe vi i Rosenborg står for.

- Jeg synes det er synd dette kommer opp, men jeg skjønner at det gjør det. I Rosenborg skulle vi heller hatt fokus på at vi snart har sikret oss et nytt seriegull, sier Skutle.

Nils Arne Eggen har støttet Annan 100 prosent i bråket og forsvart spilleren sin. Uttalelsens hans om Annans hudfarge fikk sinnene i kok i Vålerenga, som følte seg beskyldt for rasisme. Selv hevder Eggen at det aldri var sånn ment.

- Hvis det er blitt antydet at jeg har ment at det er kommet noe rasistisk fra Vålerenga, så beklager jeg det. For det er ikke tilfellet, sier han.

- Nils Arne er Nils Arne
Hoftun er klar på at det ikke er Rosenborgs mening at VIF-spillerne opptrådde rasistisk.

- Rosenborg står fast på at det er noe vi ikke oppfatter i det hele tatt. Hvis Nils Arne har sagt noe annet så får det stå for hans regning. Nils Arne er Nils Arne. Han snakker rett fra levra. Ikke alt er like gjennomtenkt. Men det visste vi da vi ansatte ham, sier den sportslige lederen.

- Nils Arne er Nils Arne. Dette står for hans regning, sier Skutle.

Hoftun tror ikke denne saken vil ødelegge Eggens gode navn og rykte.

- Ettermælet til Nils Arne skal ikke bli dårligere av denne saken her. Han har gjort så mye for Rosenborg opp gjennom årene at dette ikke vil ødelegge det, sier han.