Clas Brede Bråthen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Clas Brede Bråthen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Hoppsjefen vil ha plast i Vikersund

Hoppsjef Clas Brede Bråthen ønsker seg plast i Vikersund. Skjer det vil verdens første plastlagte skiflygingsbakke se dagens lys.

ANB skriver at Bråthen har fått mange drømmer oppfylt i sin periode som sjef for de norske hopperne, og han mener nå at plastbelegg i Vikersund vil kunne revolusjonere hoppsporten.

- Dette ville vært fantastisk. En helårs skiflygingsbakke vil helt opplagt ta hoppsporten et stort steg videre. Jeg er helt sikker på at en slik bakke kommer en dag, og vi i Norge bør vinne kappløpet om å få den første, sier Bråthen til ANB.

Han sier videre at han ikke kjenner til at noen andre nasjoner har konkrete planer om et slikt anlegg, men Bråthen sier han vet om folk høyt oppe i Det internasjonale skiforbundet (FIS) som går rundt med tilsvarende drømmer som han har selv.

- Dersom vi skal bli først i verden, bør vi nok ha realisert dette i løpet av fem år. Vi må våge å tenke nytt, for jeg kan vanskelig se andre ting på anleggssektoren som kan ta oss videre, mener Clas Brede Bråthen.

Bakken i Vikersund bygges nå ut til å bli verdens største. Den skal åpnes kommende vinter med et verdenscuprenn fra 11. til 13. februar. Det blir generalprøven for VM som går i 2012.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2