Oslo. Karl Johansgate. 
Nils Johan Semb (BILDET) på vei til  TV 2's studio for å debattere sin rolle i ansettelsen av ny landslagssjef. (Foto: Grundseth Dag W/Aftenposten)
Oslo. Karl Johansgate. Nils Johan Semb (BILDET) på vei til TV 2's studio for å debattere sin rolle i ansettelsen av ny landslagssjef. (Foto: Grundseth Dag W/Aftenposten)

Semb: - Kan få betydning for Norge

Island stiller med et svekket lag mot Portugal. Nils Johan Semb er overrasket.

Hele sju spillere trekkes ned på U21-landslaget fra Islands tropp mot Norge og Danmark før EM-kvalifiseringskampen mot Portugal.

- Vi får bare ta dette til etterretning, men det er samtidig et signal om at Island egentlig har gitt opp EM-kvalifiseringen.

LES OGSÅ: - Respektløst mot Norge

Det islandske fotballforbundet, KSÍ, har valgt å la U21-landslagets sjanse til å kvalifisere seg for 2011-EM i Danmark gå foran A-landslaget.

Semb er overrasket
Toppfotballsjef i Norges fotballforbund (NFF), Nils Johan Semb, mener det er en politisk avgjørelse.

- Det er litt overraskende at de gjorde dette, fordi flere U21-landslagsspillere ble løftet opp i A-troppene forrige gang. Jeg tolker dette som en politisk avgjørelse, der de mener at det å ha et sterkt U21-landslag er den riktige veien å gå, sier Nils Johan Semb til TV 2 Sporten.

Og legger til:

- Vi får bare ta dette til etterretning, men det er samtidig et signal om at Island egentlig har gitt opp EM-kvalifiseringen.

Semb skjønner at Islands A-landslagstrener Ólafur Jóhannesson er skuffet over beslutningen.

- I en EM-kvalifiseringskamp vil landslagssjefen alltid ha med seg det beste laget. Det gjelder stort sett over alt. Men samtidig er det slik at når små nasjoner har sjansen til å komme til et U21-sluttspill, så kan det prioriteres å nå et sluttspill foran A-landslaget, påpeker han.

Nils Johan Semb (tv) og landslagstrener Egil Olsen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
Nils Johan Semb (tv) og landslagstrener Egil Olsen (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

- Kan få betydning for Norge
Portugal er en av Norges konkurrenter om en plass i EM-sluttspillet i 2012 – og møter altså et svekket Island til helgen.

- Det kan helt klart få betydning for Norge, for som du sier så møter jo Portugal nå et svekket islandsk lag. Men for Norges del, så må vi kun fokusere på oss selv, vinne nok kamper og ta nok poeng, sier Semb, og fortsetter:

- Jeg er overrasket over Islands valg, tar det til etterretning, men samtidig så skjønner jeg jo også tankegangen bak det hele, konkluderer toppfotballsjefen.

Cristiano Ronaldo (Foto: Armando Franca/Ap)
Cristiano Ronaldo (Foto: Armando Franca/Ap)