Geir Gulliksen og Cattani  (Foto: ROLAND THUNHOLM/SCANPIX)
Geir Gulliksen og Cattani (Foto: ROLAND THUNHOLM/SCANPIX)

God VM-start for Geir Gulliksen

Geir Gulliksen fikk en god VM-start, men et hårfint tramp på markeringslisten ved vanngraven kostet fire feilpoeng.

Det betyr at nordmannen som er den eneste norske deltakeren i VM i Kentucky, ligger to riv bak lederen Mario Deslauriers fra USA etter den krevende tidshoppingen mandag.

- L'Espoir hoppet fantastisk og viste at han er i supergod form. Han har hatt feil i vanngraven før, så det var irriterende, men jeg kortet svingen litt før vannet med tanke på tiden, og da landet han litt for kort.

- Likevel vil jeg si at den måten han hoppet på i denne første konkurransen, lover veldig godt for resten av mesterskapet, sa Geir Gulliksen på telefonen fra Lexington.

Tidshoppingen er den første avdelingen i VM. Lederen blir stående med null feilpoeng. De andre ekvipasjene rangeres etter differansen fram til lederen. Det betyr at Gulliksen ligger på 55.-plass av de 120 startende etter den første dagen, men det er svært små differanser når resultatene omregnes til riv.

VM fortsetter onsdag, og for Geir Gulliksen og L'Espoir må målet være å bli bedre enn den 21.-plassen Gulliksen sikret seg i det forrige verdensmesterskapet for fire år siden.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2