FLYTTES NED: Rúrik Gíslason er blant de som flyttes ned fra A landslaget til U21 landslaget. (Foto: POULSEN LARS/Ap)
FLYTTES NED: Rúrik Gíslason er blant de som flyttes ned fra A landslaget til U21 landslaget. (Foto: POULSEN LARS/Ap)

Island stiller svekket mot Portugal

Det islandske fotballforbundet prioriterer U21-landslaget, og A-landslagssjef Ólafur Jóhannesson har truet med å trekke seg.

Med play off-kamper mot Skottland for U21-landslaget har Det islandske fotballforbundet valgt å nedprioritere A-landslagets kamp mot Portugal.

- Jeg kan bekrefte at styret besluttet å la U21-landslaget velge fritt blant de spillerne som var tilgjengelige for spill mot Skottland, sier pressesjef Ómar Smárason til TV 2 Sporten.

- Det medførte naturligvis litt krangling mellom landslagssjefene, og A-landslagstreneren var skuffet.

Truet med oppsigelse
For ikke mindre enn syv spillere trekkes ned på U21-landslaget fra Islands tropp mot Norge og Danmark.

- Jeg er ikke fornøyd med beslutningen fra det islandske fotballforbundet. Det er en gal avgjørelse, og viser ikke tilstrekkelig respekt for Norge og de andre lagene i vår gruppe. Av hensyn til dem, burde de beste spillerne alltid spille på A-landslaget i kvalifiseringskamper, mener A-landslagssjef Ólafur Jóhannesson.

- Jeg har tenkt på å trekke meg, så gal synes jeg beslutningen er, men har, etter nøye vurdering, likevel bestemt meg for å fortsette ut kvalifiseringen. Jeg har uansett gitt klar beskjed om hva jeg synes om valget, sier Jóhannesson til TV 2 Sporten.

- Et modig valg
Det har forbundet, KSÍ, fått med seg, men har likevel valgt å la U21-landslagets sjanse til å kvalifisere seg for 2011-EM i Danmark gå foran.

- Det er en fantastisk sjanse til å nå mesterskapet noe som vil bety enormt mye for islandsk fotball i årene fremover, sier pressesjef Smárason.

Han innrømmer at ikke alle på sagaøya er like enige i beslutningen.

- Det er klart at noen er uenige, men jeg mener majoriteten av befolkningen og pressen mener dette er det bra valg, og et modig valg, mener Smárason.

Bjarnason ville møte Portugal
Blant de syv som er flyttet ned et hakk er Vikings Birkir Bjarnason.

- Jeg har egentlig ikke fått med meg så mye, men har skjønt at det var litt uenighet. Vi har en unik sjanse med U21-laget, sier Bjarnason til TV 2 Sporten.

Han vil ikke si noe om hva han mener om KSÍs beslutning, men innrømmer at han gjerne skulle møtt Portugal.

- Det er klart at jeg vil spille på høyest mulig nivå, forteller Bjarnason.

Mister halve laget
Det skulle gjerne A-landslagssjef Jóhannesson gitt han muligheten til.

- Fem av de sju som nå skal på U21 startet mot Norge og Danmark, så det sier seg selv at vi er redusert. Dette er den nye generasjonen som vil gi islandsk fotball mye glede, og jeg ville ha brukt dem allerede nå. Det blir ikke fair, og ikke med den nødvendige respekt for våre gruppemotstandere, at vi ikke stiller med vårt sterkeste lag i alle kvalifiseringskamper. Det kan få avgjørende konsekvenser for utfallet av gruppen og det liker jeg ikke, sier han til TV 2 Sporten.

Islands landslagssjef tror på Norge
Han lover imidlertid at hans utvalgte, som inneholder syv innslag fra Tippeligaen og Adeccoligaen, skal gjøre sitt beste mot portugiserne.

- Vi lover Norge at vi skal gjøre vårt beste mot Portugal tirsdag – og er vi heldige og dyktige kan vi sikre oss poeng. Etter to tap regner åpenbart det islandske forbundet oss som sjanseløs i gruppen. Jeg tror Norge har en flott mulighet til å i hvert fall bli nummer to, kanskje til og med vinne gruppen. De har et virkelig godt lag nå, sier Jóhannesson.