Thor Hushovd (Foto: Mark Gunter/Afp)
Thor Hushovd (Foto: Mark Gunter/Afp)

Hushovd håper å forlenge karrieren med to-tre år

Den nybakte verdensmesteren er lysten på flere år på sykkelsetet.

Torquay, Australia (TV 2 Sporten): Den nybakte verdensmesteren har tidligere uttalt at han trolig legger opp etter neste OL. Men fordi kroppen fungerer så bra og fordi 32-åringen fortsatt har mye ugjort i de store vårklassikerne, er han nå lysten på å fortsette enda lenger.

- Lenge har jeg sagt London-OL i 2012. Det er to år til, og jeg vil være 34 år. Men jeg føler det er for tidlig å slutte å sykle når helsa er bra og man klarer å vinne store løp. Så kan kan godt være jeg har fire år igjen, kanskje fem, sier Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

Barn forandret karrieren
Samtidig er livet på hjemmebane under stadig forandring og utvikling. I fjor ble Hushovd far til lille Isabel, og han innrømmer at den nye verdensborgeren har forandret både livet og sykkelkarrieren hans.

- Det er tøffere å dra vekk. I fjor var jeg borte fra min nyfødte datter i flere uker. Man kommer hjem og kjenner henne neste ikke igjen. Det er klart, det er tøft, men så er det desto bedre å komme hjem også, sier Hushovd.

Safety first
Tv-seerne har sett Hushovd stupe ned bratte fjellsider i en voldsom fart og knive om topplasseringer i tette og til tider farlige spurter. Det er det slutt på nå.

- Jeg føler jeg har mye mer å tape. Man ser syklingen i et litt annet perspektiv når man har ei lita jente. Det er viktigere det enn å vinne et sykkelløp eller det å absolutt skulle starte et sykkelløp. Det gjør noe med en, absolutt, sier Hushovd.