Suarez hands (Foto: TV 2/)
Suarez hands (Foto: TV 2/)

Denne handsen ble Luis Suárez straffet for

I fotball-VM handset han Uruguay til semifinalen. For Ajax begynte en Suárez-hands det som endte opp med å bli et sjokktap på hjemmebane.

Ajax - Utrecht 1-2

Luis Suárez sto for en av fotball-VMs aller mest kontroversielle situasjoner, da han handset på streken mot slutten av andre ekstraomgang i kvartfinalen mot Ghana.

Ghana fikk straffe, og Suárez fikk rødt kort for viljehandsen, men Asamoah Gyan bommet på straffesparket. Kampen gikk til straffesparkkonkurranse, og den vant Uruguay.

TV 2 PLAY: Her gjenopplever du Suárez viljehands

suarezn (Foto: ROBERTO SCHMIDT, © desk)
suarezn (Foto: ROBERTO SCHMIDT, © desk)

Den gang fikk Suárez belønning for sitt ufine spill, i form av at Uruguay kom til semifinalen.

Nå har uruguayaneren imidlertid vært ute med hånden igjen, men denne gangen vant han ikke noe som helst på sin håndveiving.

Soleklar hands
Fem minutter var spilt av Ajax’ hjemmekamp mot Utrecht da gjestene slo en corner inn i boksen. Suárez «vant» duellen ved å løfte hånden i været og slå ballen unna. Straffesparket var soleklart, og mannen med det fantastiske navnet Ricky van Wolfswinkel banket ballen i mål.

Se alle mål og høydepunkter i videovinduet over!

Etter 14 minutter ble Ajax straffet nok en gang, etter at Eyong Enoh løp overende Edouard Duplan, og nok en gang hamret van Wolfswinkel ballen i kassa.

Luis Suárez prøvde å gjøre det godt igjen etter å ha laget straffe, men det nærmeste han kom var da han hamret et frispark i tverrliggeren fra 20 meter.

De Jong fikk drømmetreff
En som fikk drømmetreff var 21 år gamle Siem de Jong. Midtbanespillren klinket til fra 20 meter, og ballen føyk utagbart i krysset.

Men det holdt ikke for Ajax, som svært overraskende tapte 1-2 hjemme for middelhavsfarer Utrecht. Dermed mistet de også seireledelsen, ettersom PSV vant 3-0 mot Venlo.

Etter åtte serierunder står Ajax med 17 poeng, mens PSV står med 18.

Twente følger med 16 poeng, og etter å ha vunnet 4-2 i toppkampen mot Groningen.

TV 2 PLAY: Se kampreferat fra Twente - Groningen