Graeme McDowell jubler i Ryder Cup. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)
Graeme McDowell jubler i Ryder Cup. (Foto: STEFAN WERMUTH/Reuters)

McDowell avgjorde Ryder-thriller

Graeme McDowell (31) ble den store helten i Ryder Cup der alt sto og veide til nesten siste hull.

USA ble slått med 14,5-13,5 etter mandagens 12 singlekamper. Europa ledet med 9,5-6,5 foran de avsluttende kampene, men utover dagen ble forspranget mindre og mindre etter hvert som spillerne kom til klubbhuset.

- Dette betyr alt for oss og europatouren. Jeg slo ikke et eneste slag, men er så stolt, så stolt, sa Europas lagkaptein Colin Montgomerie.

- Jeg er stolt av alle mine 12 spillere. Det var en grunn til at McDowell var blant disse. Han vant US Open og var full av selvtillit, fortsatte Montgomerie.

Matchvinneren McDowell var rørt. - Han (Montgomerie) var fantastisk. Han har jobbet så hardt med dette i to år. Å lykkes med dette for ham i dag, var meget spesielt, sa nordiren McDowell.

Amerikanerne hadde fått blod på tann, og verdenstoppene Tiger Woods og Phil Mickelson tok hver sin sikre seier. 22-årige Rickie Fowler, med stort press på seg, klarte å vinne de tre siste hullene mot italienske Edoardo Molinari etter å ha ligget klart under. Det ga uavgjort i kampen, og det sto plutselig 13,5-13,5 med én duell igjen på banen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2