Nils Arne Eggen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Nils Arne Eggen (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Annan
Annan

Eggen: - Jeg bare minner om at Anthony er mørk

Nils Arne Eggen forsvarer Anthony Annan, angrer overhodet ikke på sin egen oppførsel og mener gullfesten ble spolert.

Lerkendal Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Etter det famøse rumpetaket på Andrè Muri forklarer Anthony Annan at han tok tak i Muris rumpe fordi han ble dyttet.

Nils Arne Eggen, som havnet i en utrolig klinsj med Martin Andresen på direkten etter Rosenorgs seier mot Vålerenga, støtter midtbaneterrierens forklaring.

TV 2 PLAY: Her ser du krangelen og rumpeklypingen

Han har heller ingen forståelse for at fotballforbundets påtelenemd skal se nærmere på saken.

- Anthony sier det ikke var i nærheten av å være med vilje, og så beklager både vi og han det. Det er jo to forskjellige forklaringer her, og om dere spør spillere, for eksempel Steffen Iversen, så holdes det både i bakenden og på andre plasser på cornere. Da synes jeg det er merkelig om påtalenemda skal se på den der, sier Eggen.

Davy Wathnes blogg: - Utesteng Anthony Annan

Se intervjuet i videovinduet over

Dommerne gjør feil de også, og jeg hadde ikke tenkt et sekund på at det skulle bli et poeng etter kampen. Jeg bare minner om at Anthony er mørk. Og jeg sier ikke mer.

- Vi er ferdig med den saken
Eggen er klar på at Rosenborg legger saken død.

- Vi er ferdig med den saken, sier Eggen.

Fra Rosenborgs side blir det ingen reaksjon mot midtbanespilleren.

- Ingenting. Vi har observert det at Anthony har beklaget dersom Muri oppfattet det som provoserende, men han ble dyttet av Muri og tok tak for å ikke miste balansen, sier Eggen.

- VIF-spiller albuet Annan
Han synes heller ikke at han selv gikk over streken i intervjuet med Martin Andresen etter kampslutt.

- Nei. Jeg synes det er helt håpløst at fokuset blir på om noen har kløpet noen i baken eller ikke, når vi vinner 3-1. Det er jo en bagatell i forhold til alle de episoder som oppstår i en fotballkamp, sier Eggen.

Han hevder også at en VIF-spiller var ufin mot Anthony Annan.

- Jeg reagerer på at de provoserer Anthony, og om dere vet det, så var det en Vålerenga-spiller som satte albuen midt i siden på ham da de gikk inn fra pause. Bare så det er sagt, sier Eggen.

- Hvorfor i all verden skal jeg angre
Han angrer overhodet ikke på det som skjedde søndag kveld.

- Hvorfor i all verden skal jeg angre på det? Jeg mener det ble helt feil fokus. Jeg trodde faktisk man skulle diskutere fotballkampen, og han fikk jo to gule kort. Det sa jeg i går, jeg beklager det, for det ble ikke den kampen vi ønsket å ha. Om vi hadde vunnet eller ikke mot elleve vet vi ikke noe om, og det siste var det i alle fall ikke tvil om,

- Bidro også du til at det ble fokus på nettopp dette, og ikke at det ble seriegull?

Hvordan i all verden skulle jeg gjort det. Det skjønner jeg ikke. Jeg sier jo bare det at nå må du slutte å holde på med en episode med et gult kort kan diskuteres frem og tilbake mange ganger. Jeg sier bare det at man må ha fokus på det som er viktig. Det som skjedde i kampen, med scoringer og at Rosenborg har et forsprang på åtte poeng,

- Bare minner om at Anthony er mørk
- Ødela dette seieren og det som nesten er gullfesten for mange her?

Det tror jeg.

- Deg også?

- Ja, men det ser ut som om du ikke skjønner dette. At fokus blir helt feil. Dommerne gjør feil de også, og jeg hadde ikke tenkt et sekund på at det skulle bli et poeng etter kampen. Jeg bare minner om at Anthony er mørk. Og jeg sier ikke mer. Jeg skal beskytte ham - og selvfølgelig, og det sier han selv også, skal han prøve å kontrollere temperamentet sitt. Men det er ikke så lett når man blir provosert så mye som han blir. Han er en god fotballspiller først og fremst, avslutter Eggen.