Alberto Contador (Foto: Bob Edme/Ap)
Alberto Contador (Foto: Bob Edme/Ap)

Contador vurderer å gi seg

Dersom Alberto Contador blir utestengt for doping, kommer den spanske Tour de France-vinneren til å vurdere hele karrieren sin.

Det sier han i alle fall til en spansk TV-stasjon etter at det er funnet spor av dopingmiddelet clenbuterol i en prøve han avga under Touren tidligere i sommer.

Da den positive prøven ble kjent, skyldte Contador først på et spansk biffmåltid, men etter hvert er det kommet fram nye opplysninger som tyder på at han kan ha blitt felt av sitt eget blod.

Flere tegn tyder også på at den spanske topprytteren kan ha inngått en lyssky avtale med Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i denne saken, skriver den danske avisen Ekstra Bladet.

Les også: Contador: - UCI ba meg om å være stille

Les også: Kun tre måneders utestengelse for Contador

Avisen antyder at Contador og UCI kan ha vært enige om å dysse ned saken - eller sågar legge helt lokk på den.

- Dersom ikke denne saken blir avklart på en gunstig og rettferdig måte, må jeg overveie om jeg noensinne skal sette meg på sykkelen igjen, sier Contador til TV-stasjonen Telecinco.

Les også: Spor av bloddoping hos Contador?

Les også: Dette er clenbuterol

- Jeg respekterer at alle har en jobb å gjøre, er Contadors kommentar til de journalister som bragte disse spekulasjonen på banen og legger til:

- Samtidig må slike opplysninger behandles med den største forsiktighet. Skaden kan være enorm, og nå har skaden skjedd for meg og for sykkelsporten. Igjen. Dette er ødeleggende for meg og for Tourens troverdighet. Alt det jeg har ofret for denne idretten er på en urettferdig måte blitt vasket bort på to dager. Jeg vil kjempe for å få sannheten frem, men skaden som dette har påført meg vil være langvarig, sier Alberto Contador.

(©NTB og TV 2 Sporten)