Veigar Pall Gunnarsson (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)
Veigar Pall Gunnarsson (Foto: Larsen, Håkon Mosvold/Scanpix)

Gunnarsson herjet med Aalesund

Veigar Páll Gunnarsson sørget for et vakkert mål og en målgivende da Stabæk slo Aalesund.

Stabæk - Aalesund 2-1

Stabæk var det beste laget på hjemmebane i dag, og hadde god kontroll i store deler av kampen.

Aalesund møtte opp med et helt nytt spillesystem uten Tor Hogne Aarøy, men det fungerte ikke optimalt, for Aalesund slet periodevis både med å skape sjanser, og med å kontrollere løpene fra gjennombruddshissige Stabæk-spillere.

Stor Gunnarsson
Veigar Páll Gunnarsson var den dominerende spilleren, og han stod også for dagens første scoring. Islendingen spilte vegg, driblet av to mann, og plasserte ballen kontant til høyre for Anders Lindegaard.

Aalesund var slett ikke ufarlige, og fikk tidlig annulert en scoring, samtidig som Magnus Sylling Olsen blåste en nydelig gjennombruddspasning fra Johan Arneng langt over mål alene med Jon Knudsen.

Stabæk kom på sin side alene gjennom med Anders Lindegaard to ganger, men den ene avslutningen fikk en Aalesund-forsvarer foten på, mens Lindegaard reddet den andre mesterlig. Det skulle likevel ikke holde lenge for den ettertraktede dansken.

Veigar og Vegar kombinerte fint ved Stabæks andre scoring. Det var Gunnarsson som serverte en 45-graders pasning til Hedenstad, som satt ballen kaldt forbi Lindegaard fra kort hold.

Aarøy endret kampen
Kampbildet endret seg totalt da Aalesund satte inn Tor Hogne Aarøy mot slutten. Kjetil Rekdal valgte å starte med Aarøy på benken på grunn av at han hadde sett dårlig ut på trening, men han var fullstendig dominerende i luftrommet i den korte tiden han fikk spille.

Aarøy kom virkelig til sin rett ved Aalesunds redusering. Spissen stusset ballen perfekt til Alexander Mathisen som kriget inn kula bak Jon Knudsen. Mathisens sjuende for året.

Aalesund presset på mot slutten, og det var Aarøy som stod for trusselen. Det ble likevel bare nesten for Aalesund.

Gjestene har med det fortsatt ikke vunnet en bortekamp siden 4. juli, mens Stabæk virker å ha funnet igjen hjemmeformen.

Spiller uten press
Dagens mann, Veigar Páll Gunnarsson, tror han har en forklaring på at Stabæk har hatt en stigende formkurve i det siste.

- Jeg føler det litt sånn at vi ikke har noe press på oss mer. Det føles litt lettere. Det er godt å ha det sånn, sier Gunnarsson.

Islendingen var selvfølgelig også fornøyd med målet han scoret.

- Jeg ble litt overrasket selv. Den var bra, jeg tror det var en vakker scoring. Det var ikke noe lett, jeg var helt ferdig der på slutten, sier landslagsspilleren.

TV 2 Play: Se intervjuet med Veigar Páll Gunnarsson her.

Billig mål
Selv om Kjetil Rekdal innrømmer at Veigar Páll Gunnarssons mål hadde estetiske kvaliteter over gjennomsnittet, er han ikke fornøyd med måten forsvaret hans opptrådte på.

- Vi slipper inn et, unnskyld uttrykket, utrolig billig mål. Det skal ikke skje på det nivået her. Når vi stadig vekk begynner bortekampene våre med å ligge under 1-0 omtrent med en gang, da er det noe som er galt med et eller annet, sier Rekdal etter kampen.

TV 2 Play: Se intervjuet med Kjetil Rekdal her.

Takknemlig Jönsson
Stabæk-trener Jan Jönsson avslører etter kampen at de på forhånd hadde snakket mest om hvordan de skulle ta seg av Tor Hogne Aarøy.

Aarøy startet ikke kampen, men Stabæk fikk store problemer med den høyreiste spissen da han kom inn mot slutten. Jönsson var fornøyd med at han ikke kom inn tidligere i kampen.

- Det er farlig når de får inn Aarøy. Det ble litt unødvendig spennende. Jeg er vel takknemlig for at han ikke kom inn tidligere, kanskje, sier Jönsson.

TV 2 Play: Se intervjuet med Jan Jönsson her.

Aarøy ser fremover
Tor Hogne Aarøy forteller etter kampen at han hadde lagt syk tre dager i midtuken, og at han fikk en knallhard gjennomkjøring på trening fredag. Kjetil Rekdal uttalte før kampen at Aarøy hadde sett ut som en 90-åring på den nevnte treningen. Likevel var Aarøy svært frisk i den korte tiden han var på banen.

- Jeg er fornøyd med innhoppet mitt i hvert fall. Jeg føler vi klarer å sette trøkk på dem. Vi må jo gamble litt, så jeg føler det har litt med saken å gjøre, sier Aarøy som har planer om å avslutte sesongen sterkt.

- Vi har veldig lyst på den fjerdeplassen, og det skal vi prøve å få til.

TV 2 Play: Se intervjuet med Aarøy her.

Se høydepunkter fra kampen i videovinduet øverst.