Dario Cologna (Foto: Wiklund Anders/SCANPIX)
Dario Cologna (Foto: Wiklund Anders/SCANPIX)

Cologna skal matches hardere

Dario Cologna øyner et stort håp om gull i Oslo-VM, og for å nå målet tester han løypene med mesteren i Oslos bratteste motbakkeløp.

Tirsdag blir det detaljert gjennomgang av VM-løypene i Holmenkollen for Team Xtra Personell, slik at sveitseren Dario Cologna vet hva han kommer til i februar.

Med staver i hendene, og side om side med motbakke-mester Sindre Buraas, skal langrennsstjernen Cologna matches hardere enn noen gang.

- Dario har lyst til å teste løypene skikkelig hardt, og det skal han få lov til, sier personlig trener Fredrik Aukland.

Derfor skal han matches mot Buraas, som får enhver bratt bakke til å virke som en liten hump.

Cologna måtte selv melde avbud til Oslos bratteste lørdag formiddag på grunn av et vondt kne, og tok i stedet rulleskøytene fatt oppover bakkene mot Holmenkollen mens det bratte motbakkeløpet gikk sin gang.

I målområdet heiet han inn sin sveitsiske lagkamerat Curdin Perl. Brått fikk han tankene over på VM.

- For øyeblikket er jeg helt klar for VM. Det er ikke noen hemmelighet at Petter Northug er den store favoritten, og for å nå målet mitt om VM-gull i Oslo er jeg nødt til å slå ham, sier Cologna.

24-åringen ser frem til en herlig revansje mot sin jevnaldrende konkurrent fra Norge. Sykdom stoppet Cologna under prøve-VM i fjor.

- Dette er min sjanse til å slå tilbake, avslutter sveitseren.