Brann (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)
Brann (Foto: Hommedal, Marit/Scanpix)

Brann vant bunnkampen

Brann ledet komfortabelt 3-0, men Hønefoss ga bergenserne skrekken med to reduseringer.

Brann - Hønefoss 3-2

Brann var det desidert beste laget mot Hønefoss i lange perioder, og det var slett ikke ufortjent at bergenserne ledet 3-0 etter at Petter Vaagan Moen, Erik Mjelde og Erik Huseklepp hadde funnet veien til nettmaskene.

Vaagan Moen stod i tillegg for dagens prestasjon, da han fikk en vanvittig skru på et frispark fra langt hold, men uheldigvis for «Mjøsas Beckham» smalt ballen i tverrliggeren.

Reduserte to ganger
Det ble likevel unødvendig spennende for hjemmesupporterne på Brann Stadion, da Hønefoss klarte å redusere to ganger mot slutten, først på straffe ved Lars Lafton, før Leo Olsen virkelig satte en støkk i de fremmøtte.

Likevel hadde Brann temmelig god kontroll mot slutten, og det var helt fortjent at de røde stod igjen med alle poengene etter 90 minutter.

Vekk fra bunnstriden
Brann avanserer med det til en foreløpig 12. plass med sine 30 poeng, mens Hønefoss fortsatt er på 14. med seks poeng færre.

Erik Huseklepp viste landslagstakter da han puttet inn Branns tredje mål. Han viser til enkel matematikk for å belyse viktigheten av tre poeng.

- Du ser på tabellen hvor viktig det var. Vi hadde veldig tro på å vinne i dag, sier Huseklepp etter kampen.

TV 2 Play: Se intervju med Erik Huseklepp her.

Brann-trener Rune Skarsfjord vil likevel ikke slippe jubelen løs for fornyet kontrakt. Verken for klubben eller seg selv.

- Vi har en knallhard jobb vi må gjøre. Det er viktig at vi innser at vi ikke er ferdige med denne kampen, sier Skarsfjord om kampen for å overleve, mens han ikke ønsker å si noe om Brann-ledelsen vil ha ham med neste sesong.

TV 2 Play: Se intervju med Rune Skarsfjord her.

Overraskende dårlig
Tom Gulbrandsen syns det er rart at Hønefoss slet så lenge, for han mener at laget har hatt en svært god treningsuke og oppladning.

- De første 70 minuttene er alt for dårlige av oss. Jeg er veldig overrasket, sier Hønefoss-treneren.

TV 2 Play: Se intervju med Tom Gulbrandsen her.

Se målene i videovinduet øverst.