Alexander Kristoff (Foto: TV 2)
Alexander Kristoff (Foto: TV 2)

Kristoff satser på neste års Vuelta

Alexander Kristoff nærmer seg sitt første store etapperitt.

Torquay, Australia (TV 2 Sporten): BMC-proffen har gjort sine saker bra i debutsesongen. Nå mener 23-åringen at han er moden for større oppgaver.

- Jeg håper å få kjøre ett av de store treukersrittene neste år, kanskje starte med Vueltaen, sier Alexander Kristoff til TV 2 Sporten.

- Du tror sjansen er til stede?

- For neste år tror jeg det, for vi er jo blant de 17 beste lagene på rankingen nå. Da kommer vi til å bli invitert til alle de tre store rittene, så da får jeg sikkert kjøre en av de tre, det er en god sjanse for det, sier Kristoff.

Se intervju i videovinduet øverst!

Tour de France-drøm
Det store målet er selvsagt sykkelsportens gjeveste ritt, Tour de France. Men veien frem dit er trolig litt lenger enn til Vuelta a España.

- Jeg drømmer om å kjøre Tour de France. Kompisene mine drømmer om at jeg gjør det allerede til neste år, men det er kanskje litt tidlig. Drømmen er å kjøre det etter hvert og kanskje kjempe om noen etappeseirer, sier Kristoff.

Jakter på proffseier
Foreløpig må spurtspesialisten kjempe i mindre ritt. Første steg på veien blir å ta sin første proffseier. Kristoff har vært nær ved et par anledninger, og er fornøyd med 2010-sesongen.

- Det var ganske hardt i starten, jeg hadde en tøff vår. Men i løpet i Hamburg ble jeg nummer 4 og tok mine første Protour-poeng, det var ganske kult. Jeg følte jeg kunne vunnet også, jeg hadde stor fart, så er fornøyd med den. Et kortsiktige mål er å vinne noen proffløp til neste år, sier Kristoff.