Alberto Contador (Foto: PEDRO ARMESTRE/Afp)
Alberto Contador (Foto: PEDRO ARMESTRE/Afp)
Alberto Contador
Alberto Contador

Contador: - UCI ba meg om å være stille

Alberto Contador lot være å fortelle om den positive dopingprøven til Bjarne Riis.

Alberto Contadors kommende sjef, Bjarne Riis, har uttrykt skuffelse over at han ikke fikk vite om den positive dopingprøven før natt til torsdag.

Les også: - Katastrofe for Riis hvis Contador blir dømt
Les også: Spor av bloddoping hos Contador?
Les også: Contador til TV 2: - Jeg får nesten ikke sove

- Trodde det skulle bli løst internt
På spørsmål fra dansk og norsk TV 2 om hvorfor han ikke varslet Riis, hevder den triple Tour de France-mesteren at han var blitt enig med det internasjonale sykkelforbundet (UCI) om å holde de positive A- og B-prøvene hemmelige.

- Det var et godt spørsmål. Forrige mandag avtalte jeg et møte med ham. Så hadde vi på ny kontakt med UCI, og alt så ut til å være i orden. Alt så ut til å skulle bli løst internt.

- Jeg har respektert konfidensialiteten som UCI ba om. Jeg sa ikke noe til Bjarne Riis fordi jeg tenkte på hva som var best for alle, sier Contador

Se intervju med Alberto Contador øverst!

Les også: UCI: - Veldig lav dopingkonsentrasjon
Les også: Dopingekspert: - Contador kan snakke sant

Alberto Contador (Foto: NORDE ERNST VAN/Ap)
Alberto Contador (Foto: NORDE ERNST VAN/Ap)

Spor av blodpose
Den franske sportsavisen L'Equipe meldte fredag at Contadors blod inneholdt et stoff som stammer fra plasten blodposer er laget av.

Forskere ved laboratoriet i Köln, som analyserte spanjolens dopingprøver, har ifølge avisen funnet spor av ethylhexyl, et stoff man kan finne i blod etter overføringer.

Funnet underbygger teorien om at Contador tappet sitt eget blod på et tidspunkt der clenbuterol fremdeles fantes i systemet hans, som han deretter kan ha injisert på den andre hviledagen i Touren.

Spor av plaststoffet er for øvrig ikke godkjent av WADA som bevis.