Adam Larsen Kwarasey (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)
Adam Larsen Kwarasey (Foto: Aas, Erlend/Scanpix)

Godset-keeper fikk ghanesisk pass

Adam Larsen Kwarasey nærmer seg muligheten for landslagsspill for Ghana.

Strømsgodsets unge keeper Adam Larsen Kwarasey har tatt store steg på fotballbanen i årets sesong og er en av grunnene til at Strømsgodset ligger på øvre halvdel av tabellen.

Larsen Kwarasey har norsk mor og ghanesisk far. Det har det ghanesiske fotballforbundet (GFA) lagt merke til og ifølge ABC Nyheter har forbundet lenge jobbet for å skaffe 22-åringen ghanesisk pass.

Nå har Larsen Kwarasey fått et ghanesisk pass i posten.

- Dette er gode nyheter for meg og rett og slett glimrende. Jeg har aldri lagt skjul på at jeg kan tenke meg å spille for Ghana og nå kan det jo se ut til å det går i orden, fortsetter Kwarasey, sier Godset-keeperen til ABC Nyheter.

Han tror at det er langt større sjanser for å at han får spille for Ghana enn for Norge.

- Det er utelukkende fordi jeg mener det er så veldig mange gode keepere i Norge. Jeg har lyst til å oppleve landslagsspill og mener at sjansene er større for det om jeg velger Ghana fremfor Norge.

UDI antyder overfor ABC nyheter at Larsen Kwarasey kan få lov til å ha både norsk og ghanesisk pass, ettersom det er det ghanesiske forbundet, og ikke ham selv, som har gått inn for å skaffe statsborgerskapet.

Ifølge nettstedet kickoff.com avventer GFA nå bare endelig godkjennelse fra FIFA før Larsen Kwarasey kan kalles inn som utfordrer til Blackpools Richard Kingson.

22-åringen står kun bokført med én landskamp for Norge, men ingen A-landskamper. Dermed står han fritt til å spille for Ghana.

PS: Adam Larsen Kwaraseys kontrakt med Strømsgodset løper ut etter denne sesongen.

Micheal Essien (Foto: ISSOUF SANOGO/AFP)
Micheal Essien (Foto: ISSOUF SANOGO/AFP)