Sjeik Mansour (Foto: ANDREW YATES/Afp)
Sjeik Mansour (Foto: ANDREW YATES/Afp)

Manchester City med dundrende underskudd

Manchester City har offentliggjort at klubben har et svimlende underskudd på 121 millioner pund.

I det siste året opp til 31.mai 2010 har Manchester City et underskudd på 121 millioner pund, som er det nest største i Premier League historien, melder BBC og The Guardian.

City har likevel brukt £96.6 millioner på spillerkjøp etter 31.mai, blant annet for å hente James Milner, Yaya Toure, David Silva og Mario Balotelli til Eastlands.

Høye spillerlønninger
Klubben har brukt 133 millioner pund bare på spillerlønninger, og har til sammenligning rapportert en samlet omsetning på 125 millioner pund.

Omsetningen har gått opp fra £87 millioner til £125 millioner det siste året, mye på grunn av en økning i salg av sesongkort og en økning i sponsormidler på 400 %.

Grunnen til at City har fått et sånt oppsving er ene og alene Sjeik Mansour bin Zayed Al Nahyan og hans olje-milliarder, og etter han kjøpte klubben fra tidligere statsminister i Thailand, Thaksin Shinawatra, har han brukt over £300 millioner bare på spillerkjøp.

Kan havne i trøbbel
Men klubben kan havne i trøbbel på grunn av de store underskuddene når UEFA innfører nye regler for styring av økonomien til fotballklubber fra neste år.

Klubber med et underskudd på mer enn £39 millioner frem til 2014 kan bli straffet, i verste fall med utestengelser fra UEFA-turneringer som Champions League og Europa League.

Følg kampen Manchester City - Newcastle United på TV 2 PL HD1 søndag 3.oktober fra 14.30