rob2
rob2

Her får Robinson-deltakerne sjokkbeskjeden

Brøt sammen i sjokk og fortvilelse.

Deltakerne brøt sammen i sjokk og fortvilelse da de ble vekket av Christer Falck midt på natta med nyheten om at den dødelige sykdommen denguefeber hadde rammet «Robinsonekspedisjonen», og at ekspedisjonen var avlyst.

– Forbundet med døden

Vi kan nå vise de første TV-bildene av dramatikken som utspilte seg under innspillingen.

– Det var en helt absurd situasjon, for først hadde vi i crewet fått beskjeden og alle de tankene vi hadde i hodet vårt, og så skal du prøve å være en programleder som skal prøve å holde maska mens du vet at det ligger mange av vennene dine ligger sprekksjuke på land, sier Christer Falck til «God kveld Norge».

Og:

– Denguefeber er det som har vært begrepet, bare det ikke er dengue har vi hørt i de ti årene vi har hatt «Robinson». Det er bare forbundet med døden for meg, sier programlederen.

Deltakerne ble isolert

Fire personer i det norske crewet ble rammet, og både deltakere og produksjonsmedarbeidere ble evakuert.

Etter å ha blitt fraktet til fastlandet ble deltakerne isolert på et hotellrom. Det ble en tøff påkjenning.

– Da vi først kom opp på hotellrommet og fikk beskjeden om at her skulle vi være på ubestemt tid. Inne på hotellrommet. Uten å ha mulighet til å gå ut, uten å ha mulighet til å kjøpe noe mat, uten å ha mulighet til å prate med omverdenen. Og på slutten av oppholdet tenkte jeg at jeg håper vi skulle komme oss så fort som mulig hjem derfra. Nå er egentlig opplevelsen ødelagt.

– Løp rundt i frustrasjon

Særlig ille ble hotelloppholdet for Daniel Thorp på lag Sør, som lider av hyperaktivitet.

– Jeg er en kjemperastløs type. Jeg sliter jo med ADHD, så jeg holdt på å gå på veggen flere ganger, og gjorde vel egentlig det. Jeg løp kun rundt på 25 kvadrat i frustrasjon.

Til alt hell gikk det bra med produksjonsmedlemmene som var rammet av sykdommen, og etter to uker kunne innspillingen fortsette på ei ny øy.

– Det var vel ikke før dag ni eller ti at vi fikk vite at nå ble det faktisk ekspedisjon igjen, sier Daniel.