Edvald Boasson Hagen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)
Edvald Boasson Hagen (Foto: Junge, Heiko/Scanpix)

Edvald: - Alltid krig i en spurt

Edvald Boasson Hagen lover å komme sterkere tilbake i 2011.

Torquay, Australia (TV 2 Sporten): Det norske supertalentet er snart ferdig med sin første sesong i Team Sky. 2010 ga Boasson Hagen det første møtet med verdens største sykkelritt Tour de France.

- Det var absolutt større fart der og hardere konkurranse. Jeg følte det gikk ganske greit, men det var et nivå høyere enn det jeg var vant til, innrømmer Edvald Boasson Hagen til TV 2 Sporten.

Slet med posisjoneringen
23-åringen kjempet helt i toppen på flere av etappene i Tour de France og innkasserte to 3. plasser. Tv-bildene viste at rudsbygdingen har litt å gå på når det gjelder posisjonering. Flere ganger ble Boasson Hagen stengt inne.

- Ja, det er vanskelig å komme seg fram i en spurt. Alle vil være fremst og komme først til mål, og der foran er det hard kamp. Noen ganger klaffer det, og andre ganger ikke, sånn er det bare i sykkelsporten, sier Boasson Hagen.

- Posisjonering i spurten, har det litt med erfaring å gjøre?

- Ja, du blir jo mer erfaren etter hvert som du er med i flere løp og kjører flere slike spurter. Da blir man bedre på det og forhåpentligvis sterkere. Det er alltid krig i en spurt, svarer Boasson Hagen.

Vil vokse videre
Norges kanskje mest talentfulle syklist synes det er vanskelig å sette fingeren på akkurat hva han lærte i løpet av de tre juliukene i Frankrike. Men han håper og tror han kan bli litt bedre på alt i tiden som kommer.

- Man lærer kanskje å bli bedre på høy fart inn mot mål og spurtopptrekk. Forhåpentligvis vokste jeg på det og blir enda sterkere til neste år, sier Boasson Hagen.

Se intervju i videovinduet øverst!