Britain's David Millar (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)
Britain's David Millar (Foto: LIONEL BONAVENTURE/Afp)

Millar forsvarer Contador

VM-sølvvinneren fra torsdag, David Millar, støtter Alberto Contador hundre prosent - foreløpig.

Geelong, Australia (TV 2 Sporten): David Millar har selv vært dopingsynder, men har sonet sin straff. Etter sølvmedaljen på VM-tempoen torsdag, tok briten Alberto Contador i forsvar.

- Det gir ikke mye mening. Alberto blir kontrollert nesten hver dag, og så finner de en mikrodose på en hviledag, og ikke dagen før? Her er det mange spørsmål vi trenger svar på og foreløpig bør tvilen komme Alberto hundre prosent til gode. Disse tingene er kompliserte, og det er synd dette er en offentlig sak når det kan dreie seg om noe helt annet, sier David Millar.

Se intervju med Millar i videovinduet øverst i saken

Avventende Evans
Regjerende verdensmester i landeveisritt Cadel Evans ber også om tid og håper ikke sykkelsporten settes i vanry av det som kan bli en av tidenes dopingavsløringer.

- Hvis folk jukser, så er det bra at de blir tatt. Men hvis det blir overdrevne skriverier nå om at idretten vår er skitten, så er det selvfølgelig ikke bra. Nå må vi bare vente på de videre analysene, sier Cadel Evans.

- Frykter du for sykkelsportens fremtid?

- Jeg vil se fakta før jeg gjør meg opp en mening, svarer Evans.

Nedslått Freire
Contadors landsmann Oscar Freire er blant VM-outsiderne på fellesstarten søndag. Spanjolen erkjenner at dette var noe av det verste som kunne skje rett før mesterskapet i Australia.

- Dette er ikke bra for sykkelsporten. Og to dager før VM, det var ikke noe godt tidspunkt, sier Oscar Freire.

TV 2 Play: Se intervju med Evans og Freire