aksel (Foto: TV 2)
aksel (Foto: TV 2)

Her rømmer Aksel Lund Svindal fra TV-innspilling i sinne

Kjus: – De vil vinne de også.

Det var under innspilling av programmet «Hvem kan slå Aamodt og Kjus», som går på TVNorge at Aksel Lund Svindal ble rasende.

Tapte 200.000 kroner

I nest siste konkurranse hadde alpinesset, som sammen med Kjetil Jansrud hadde utfordret Kjus og Aamodt, et kraftig overtak på Lasse Kjus i en brølekonkurranse.

På aller siste forsøk klarte imidlertid Kjus å slå Aksel med kun 0,1 desibel.

Dette fikk Lund Svindal til å reagere. Han var etter det «God kveld Norge» erfarer særlig misfornøyd med hvordan produksjonen hadde forklart reglene i konkurransen.

«God kveld Norge» var til stede under innspillingen, og klippet over viser hvordan Lund Svindal sliter med å holde maska i det han river av seg mikrofonen og og forlater studio.

– De vil også vinne

Lund Svindal skulle egentlig møte pressen etter innspillingen, men gikk i sinne fra innspillingen etter å ha tapt konkurransen mot Kjus og Aamodt, og dermed også 200 000 kroner, med minst mulig margin.

Han nektet å komme tilbake for å la seg intervjue.

Rett etter innspillingen bekreftet Lasse Kjus at konkurrentene var skuffet.

– De er sportsmenn, de ønsker å vinne de også. Men denne gangen her vant vi, sier Lasse Kjus til «God kveld Norge».

Produsent Lasse Hallberg sier til «God kveld Norge» at han har full forståelse for reaksjonen til Aksel.

– Sånn er det med konkurransemennesker. Når man taper med liten margin, og er tvilende til resultatet, så er det naturlig at man reagerer slik. Jeg håper han reagerer slik i fortsettelsen også, da vil han vinne mange flere medaljer for Norge, fastholder Hallberg, som også tar selvkritikk.

– Vi klønet det til med forklaringen av reglene, og det beklager vi, sier Hallberg.

Feil på illustrasjon

Under ropekonkurransen, hvor Aksel altså ble slått med 0,1 desibel i siste runde, viste måleren i studio tilsynelatende at Aksel fortsatt var langt foran Lasse Kjus.

Det forklarer produsenten slik:

– Måleren i studio er ikke noen måler, men en grafisk illustrasjon. Basert på vinklen man står i, kan utfallet se annerledes ut.