Dag Otto Lauritzen (Foto: TV 2/)
Dag Otto Lauritzen (Foto: TV 2/)

Dag Otto: - De ødelegger sin egen idrett

TV 2s sykkelekspert er oppgitt etter Contador-sjokket og mener at juksemakerne bør utestenges på livstid.

TV 2s sykkelekspert Dag Otto Lauritzen er svært skuffet over Alberto Contadors positive dopingprøve. Men han er glad for at spanjolen ble tatt.

- Jeg synes det er tragisk. For meg sier dette at han har gjort noe galt inntil det motsatte er bevist. Det er godt at han er tatt, selv om han er vinner av Tour de France.

- De fleste som blir tatt kommer en unnskyldning
Contador mener at clenbuterol-verdiene som ble funnet i prøvene skyldes matforgiftning.

- Jeg tror det er liten sjanse for at det er noe feil. Hvis du har forbudte stoffer i kroppen som kroppen ikke produserer selv, så har du fått i deg noe du ikke skal. Det er skuffende og trist for sykkelsporten. Nå må de som jukser skjønne at de blir tatt. De fleste som blir tatt for noe prøver å finne en unnskyldning.

Les også: Alberto Contador dopingtatt
Les også: UCI: - Veldig lav dopingkonsentrasjon
Les også: Dopingekspert: - Contador kan snakke sant

- Bør utestenges på livstid
Lauritzen er svært lei av at dopingtatte utøvere får komme tilbake til idretten. Nå må det strengere straffer til, mener den tidligere sykkelproffen.

- Jeg mener de som jukser bør utestenges på livstid. Det kan ha en prevantiv virkning. For idrettens skyld må det strengere reaksjoner til. Jeg mener at juksemakerne må utestenges på livstid slik at de er ferdige som idrettsmenn. De som jukser tror de ligger i forkant.

Sykkeleksperten tror det ser mørkt ut for Saxo Bank etter dopingavsløringen.

- Jeg lurer på hvordan det går med Bjarne Riis sitt lag nå. Alle de gode rytterne forsvinner og han satset alt på ett kort - Contador og hjelperytterne hans.

- De er i ferd med å ødelegge idretten
- Hva tror du Andy Schleck tenker nå?

- Han tenker vel at hvis Contador har jukset så er det er bra de får tatt dritten. Jeg tror Schleck og andre syklister er glade i idretten sin og ønsker ikke at det skal komme skandaler gang på gang. Det er jo trist. Til tross for nye og bedre kontroller dukker det opp nye saker. De er i ferd med å ødelegge sin egen idrett. De er forbilder for de unge, og det er trist hvis de tror at de må bruke doping for å lykkes. Det er viktig å ta knekken på de som jukser og det må slås hardere ned på juksemakerne.