Atle Kvålsvoll er Thor Hushovds personlige trener og mener alle har godt av å komme seg opp av sofaen og ut på sykkelstien.  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Atle Kvålsvoll er Thor Hushovds personlige trener og mener alle har godt av å komme seg opp av sofaen og ut på sykkelstien. (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Hushovd-trener: - Dopingtatte bør utestenges på livstid

Thor Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll vil ha strengere straffer for dopingtatte syklister.

- Blir noen tatt for doping bør de i hvert fall utestenges i fire år. De som bruker enkelte stoffer og bloddoping bør utestenges på livstid. Få utøverne vekk, slik at syklistene skjønner at det betyr slutten på karrieren dersom de jukser.

Torquay, Australia/Bergen (TV 2 Sporten): Thor Hushovd selv er i VM-modus og synes Alberto Contadors positive A- og B-prøve bare er trist.

- Jeg er her for å sykle VM og bruker ikke energi på dette, er alt han foreløpig vil si om saken til TV 2 Sporten.

Les også: Alberto Contador dopingtatt
Les også: UCI: - Veldig lav dopingkonsentrasjon
Les også: Dopingekspert: - Contador kan snakke sant

Thor Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll utdyper:

- Thor begynner å gå inn i VM-modus og er for øyeblikket konsentrert på å sykle best mulig. Han er lei av at slike ting til stadighet dukker opp, sier Kvålsvoll.

- Utrolig negativt for sporten
Han legger ikke skjul på at Contadors positive dopingprøve er svært skadelig for sykkelsporten.

- Hvis dette stemmer – at den største stjernen blir tatt – så er det utrolig negativt, sukker han.

- Med forbehold av det som er kommet frem stemmer, at det frem til nå har vært null positive dopingprøver og så blir Contador tatt, er dette rett og slett en skikkelig nedtur, legger han til.

- Tror du på Contadors forklaring om at han er blitt matforgiftet?

- Vår lege Stein Ørn har sagt at det faktisk kan være en mulighet for det. Men uansett så mener jeg at Contador har et forklaringsproblem når slike ting dukker opp, svarer Kvålsvoll.

atle kvålsvoll (Foto: TV 2/)
atle kvålsvoll (Foto: TV 2/)

- Bør utestenges på livstid
Sykkeltreneren oppfordrer nå til strengere straffer for dopingtatte utøvere.

- Mange prøver seg på stadig nye metoder for juks. Jeg mener at dopingtatte utøvere slipper alt for lett unna, sier Hushovd-treneren, og slår fast:

- Det bør få større konsekvenser både for utøverne og støtteapparatet rundt når noen blir tatt for doping i sykkelsporten. Det er ofte de samme som går igjen, spesielt i støtteappararet, poengterer han.

Kvålsvoll mener at de verste juksemakerne bør utestenges fra sykkelsporten på livstid.

- Blir noen tatt for doping bør de i hvert fall utestenges i fire år. De som bruker enkelte stoffer og bloddoping bør utestenges på livstid. Få utøverne vekk, slik at syklistene skjønner at det betyr slutten på karrieren dersom de jukser, sier han.