Ståle Solbakken (Foto: JOHN KOLESIDIS/Reuters)
Ståle Solbakken (Foto: JOHN KOLESIDIS/Reuters)

Historisk seier for Solbakkens FCK

FC København vant 2-0 mot Panathinaikos og tok klubbens første bortepoeng i Mesterligaen.

Panathinaikos - FC København 0-2

Se scoringene i kampreferatet i videovinduet øverst i saken

Laget tapte alle sine tre bortekamper i mesterligadebuten for fire år siden. Poengene har derimot rullet inn hjemme i trygge Parken.

Rosenborgs overmenn i Mesterliga-kvalifiseringen har forsvart Nordens ære med bravur. Etter to kamper er det blitt to seire, og laget reiser til bortekampen i Barcelona om tre uker som leder av gruppe D.

Mesterligaen i altomfotball.no: Terminliste | Statistikk

Det gledet FCK-trener Ståle Solbakken stort.

- Vi spilte en fantastisk 1.-omgang og siste halvtime, hvor vi hadde en meget god blanding mellom å holde på ballen og kjøre kontringer, sier han til Viasat 4.

- Vi åpnet unødvendig, men etter de første 20 minuttene fant vi balansen. De fikk en tidlig utvisning i 2.-omgang, og det var ikke noe fotballkamp etter det. Den skulle bare overstås, påpeker han.

Mens hjemmeseieren over Rubin Kazan var av det heldige slaget, var onsdagens av det imponerende.

Der var gått 28 minutter da Dame N'Doye utnyttet at keeper Alexandros Tzorvas var langt utenfor egen 16-meter. Senegaleseren kunne enkelt rulle ballen i det åpne målet.

Stort keeperspill var det heller ikke fra Tzorvas' side da Martin Vingaard satte et frispark rett i mål fra godt 25 meters hold etter 37 minutter.

VI fulgte kampen minutt for minutt i livesenteret

Det er bare Solbakkens menn som har full pott etter to kamper. Barcelona står med fire poeng, mens Rubin Kazan står med ett poeng. Panathinaikos sliter uten poeng. (TV 2 Sporten/©NTB)