Dirk Kuyt (Foto: Tim Hales/Ap)
Dirk Kuyt (Foto: Tim Hales/Ap)

Kuyt klar for følelsesladet gjensyn med Utrecht

Dirk Kuyt har jobbet hard for å være klar til torsdagens Europaliga-møte med gamleklubben.

Det var Utrecht som først ga Dirk Kuyt sjansen som 17-åring, og klubben fikk godt betalt for den tilliten de viste unggutten. Både i form av scoringer og titler.

I Kuyts femte og siste sesong for Utrecht hjalp han laget til cupseier og vant den nederlandske gullballen. Han ble så solgt til Feyenoord, en av de tre store klubbene i nederlandsk fotball. Der fikk han sitt første møte med Bert van Marwijk, som nå er landslagstrener for Nederland.

- De tekniske direktørene i Feyenoord hadde ikke tro på meg, men Van Marwijk viste meg tillit og det ga meg et løft, sier Kuyt til Liverpool Echo.

Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

- Det var han som ga meg troen på at alt er mulig. Det føles godt når du jobber hardt for noe og du får det til, den holdningen har jeg alltid hatt med meg. Det spiller mindre rolle hvem som scorer flest mål, så lenge laget jobber hardt og sammen.

Tre år, 101 kamper og 71 mål senere ble Kuyt solgt fra Feyenoord til Liverpool, og har sammen med Van Marwijk tatt Nederland helt til finalen i VM.

Kuyt har slitt med en skulderskade mye av september, men har jobbet knallhardt for å rekke kampen mot Utrecht. Han har alltid hatt sterke bånd til klubben som først trodde på ham, og hadde kanskje aldri scoret i en Champions League-finale eller spilt VM i Sør-Afrika om det ikke hadde vært for den tilliten han fikk i Utrecht.

Kan du skape et vinnerlag? Spill Premier League-manager!