Marianne Refsnes i er søsteren til Dag. (Foto: TV 2)
Marianne Refsnes i er søsteren til Dag. (Foto: TV 2)

Møt Marianne Refsnes

Søsteren til Dag Refsnes, Marianne, har viet 15 år av sitt liv til å oppdra sønnen. Les mer om henne og skuespiller Silje Torp Færavaag her.

Karakter

MARIANNE REFSNES (36) er Dags søster. Et ekstremt kort samboerskap med en slubbert for mange år siden, resulterte i et ungt svangerskap og en dertil hørende sønn. Siden det har hun viet 15 år av livet sitt som alenemor til å oppdra sønnen sin til å bli et så godt menneske hun kan. At sønnen hennes nå nærmer seg den alderen hun selv var i da hun fikk ham, har begynt å krype inn på henne. Om kort tid er det ingen som vil ”trenge” henne, og det tomrommet vil måtte fylles.

Jobben er mer jobb enn interesse, men hun ser ingen grunn til å klage så lenge regningene blir betalt. Det ligger en romantiker i bunn hos Marianne som, i motsetning til broren, tror at det faktisk finnes en spesiell noen der ute. Som den store poeten Ronan Keating så treffende sa det, «life is a roller coaster, you just have to ride it». Marianne har aldri vært spesielt tøff på tivoli.

Skuespiller

Silje Torp Færavaag fikk rollen som Marianne etter det som må ha vært norgeshistoriens raskeste audition. To minutter etter hun kom inn døren var det absolutt ingen grunn til å lete videre. Silje er karakterskuespiller med en rekke hovedroller bak seg i klassikere både på Nationalteateret, Riksteateret og Det Norske Teater. Hennes bredde spenner fra dypt drama til en gudebenådet komisk timing. Noe som har landet henne roller i en rekke tv og filmproduksjoner som «Gymnaslærer Pedersen», «Hawaii», «Oslo», «Amatørene» og «Mars og Venus».