Eva Holstad (Tuva Novotny) på date med Dag Refsnes.  (Foto: Ingeborg Klyve/Presse)
Eva Holstad (Tuva Novotny) på date med Dag Refsnes. (Foto: Ingeborg Klyve/Presse)

Møt Eva Holstad

Bli bedre kjent med Eva Holstad, som spilles av svenske Tuva Novotny.

Karakter

EVA HOLSTAD er i 30 årene, og en kvinne som opp igjennom har fått mye gratis på grunn av utseendet. Men det man ser er svært langt fra det man får. Eva har nettopp kommet tilbake fra årevis på Goa. Hun dro dit som frihetssøkende hippie med sterke feministiske overbevisninger. Hun kom hjem igjen som en kvinne som vet det meste om seg selv og svært mye om menn.

Det hun derimot ikke greier å komme unna er en evig rastløshet og uro som hun ikke aner hvordan hun skal stagge. Hittil i livet har hun forsøkt å dempe det i forskjellige stadier med sex, narko, reising og alkohol. Ingenting av det har hjulpet hittil. Hun har løpt i 10 år for å komme bort fra seg selv, nå er hun tilbake der hun startet.

Skuespiller

Tuva Novotny er født i Sverige i 1978, men snakker i tillegg til svensk flytende norsk, dansk, spansk, fransk, italiensk, tsjekkisk og engelsk. Hun er en av Sveriges mest populære kvinnelige skuespillere.

Tuva har vært Shooting Star, og vært nominert til Guldbagge for beste kvinnelige hovedrolle tre ganger. Til tross for sin unge alder har hun medvirket i mer enn 40 filmer. I Norge er hun trolig fortsatt mest kjent for sin rolle i «Smala Sussi». I sommer hadde hun hovedrollen i filmene som lå som nummer 1 og 2 på den svenske kinotoppen, nemlig «Brödrarna Karlsson» og «För Kärleken». Nå i høst har hun i tilegg til «Dag» også premiere på «Eat, Pray, Love» mot Julia Roberts og Javier Bardem. Tuva er allerede blant eliten av Europas skuespillere. Med «Dag» tar hun også steget ut til å regissere med co-regi på episode 4. La det bare være sagt, hun er foruroligende god på filmvold.