Drillo (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)
Drillo (Foto: Kallestad, Gorm/SCANPIX)

Drillos menn møter Tsjekkia

Norge møter Tsjekkia i treningskamp neste sommer.

- Tsjekkia er en stor fotballnasjon, som kan vise til sterke resultater og spillere i verdensklasse. Stallen er god, de har blant annet en av verdens klart beste keepere.

Det opplyser Norges fotballforbund (NFF) i en pressemelding onsdag. Oppgjøret mot Tsjekkia skal spilles 10. august 2011 på Ullevaal Stadion.

- Vi er veldig fornøyde med å ha fått i stand denne kampen. Tsjekkia er en sterk motstander, og det passer bra for oss å møte dem som en oppkjøring til de siste EM-kvalikkampene, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

Aldri slått Tsjekkia
På Tsjekkia spiller Premier League-stjerner som Tomas Rosicky (Arsenal) og Chelseas sisteskanse Petr Chech. Tidligere Liverpool-spiller Milan Baros (Galatasaray) dukker også trolig opp på Ullevaal.

Norge og Tsjekkia har møtt hverandre fire ganger tidligere: i kvaliken til 1996-EM spilte lagene 1-1 på Ullevaal og 2-0 i Praha, mens Tsjekkia vant begge play off-kampene om plass i VM i Tyskland 2006 1-0.

Landslagssjef Egil «Drillo» Olsen kaller Tsjekkia for en stor fotballnasjon.

Cech  (Foto: MANU FERNANDEZ/AP)
Cech (Foto: MANU FERNANDEZ/AP)

- Spillere i verdensklasse
- Tsjekkia er en stor fotballnasjon, som kan vise til sterke resultater og spillere i verdensklasse. De opplevde en meget skuffende exit i VM-kvaliken, og har heller ikke fått en optimal start på EM-kvaliken. Men stallen er god, de har blant annet en av verdens klart beste keepere, sier landslagssjef Egil Olsen.

Etter Tsjekkia-kampen 10. august neste år, gjenstår tre EM-kvalikkamper for Norge: Island 2. september (hjemme), Danmark 6. september (borte og Kypros 11. oktober (hjemme).