Anders Baasmo Christiansen kan bli årets beste mannlige skuespiller. (Foto: Ingeborg Klyve/Presse)
Anders Baasmo Christiansen kan bli årets beste mannlige skuespiller. (Foto: Ingeborg Klyve/Presse)

Møt Benedikt Skovrand

Bli bedre kjent med Dags nærmeste venn Benedikt Skovrand (Anders Baasmo Christiansen).

Karakter

BENEDIKT SKOVRAND (38) er, uforståelig nok, Dags nærmeste venn. En notorisk rundpuler og kaosmagnet. Når han ikke jobber som håndverker, eller sover ut rusen i mellomgangen til Dag, består livet av en ting; jakten på fitte. Ikke den bevisste jakten, han starter gjerne ut i annet ærend, men blir så overrumplet underveis av muligheten at harddisken hans blanker fullstendig. Hos Benedikt står det dog ikke «error» det står vel, ehm, «fitte».

Det underlige er at han faktisk blir oppriktig forelsket i disse kvinnene også. Enkelte ganger i dagesvis. Han er overraskende oppegående og intelligent i forhold til hvor lite konsekvensanalyse han er i besittelse av. Det viktige er det som til enhver tid er rett foran ham. Dette forrykte fokuset kommer nok av at han i oppveksten var en av de «usynlige» ungdommene, inntil han fant opp «den nye» Benedikt. En mann kvinner faller for overraskende lett, men som han selv ikke alltid er like glad i. Den eneste grunnen til at han ikke har blitt til et Dorian Gray-bilde er hans svært enkle livsfilosofi; «Det har aldri skjedd!»

Skuespiller

Anders Baasmo Christiansen var en av ti shooting stars under filmfestivalen i Berlin 2010, og således vurdert som en av europas mest lovende skuespillere. Han ble nominert som beste mannlige skuespiller under Robert DeNiros filmfestival, Tribecka i 2009 for «Nord» og vant Amanda for beste mannlige hovedrolle i «Buddy». Han boltret seg som maskulin viking i «Arn - tempelridderen» og spiller nå mot Liv Ullmann i «Lang dags ferd mot natt».

I tillegg til utallige hovedroller på teaterne blir han neste år også å se i tv-serien «Koselig med peis». Til tross for alt dette talentet så faller det seg underlig lett for ham å spille rusglad kvinnejeger.