Fra
Fra "Reisen tilbake" 2009 Guatemala

Norad søker reisefølge

til Tanzania og Bangladesh

Fire av ti nordmenn har ingen kunnskap om hvilke land Norge gir bistand til.

I en undersøkelse gjort på vegne av Norad, viser det seg at åtte av ti nordmenn ønsker å vite mer om resultatene av bistandsarbeid, men bare fire av ti vet hvilke land Norge gir bistand til.

Nå vil Norad ha deg med på tur for å se nærmere på bistandsarbeidet Norge gjør!

«Reisen tilbake»

Det er andre året på rad at Norad gjennomfører prosjektet «Reisen tilbake». Et prosjekt der du kan være med å oppleve bistand med egne øyne.

Fra
Fra

Les mer om «Reisen tilbake» her!

Norad søker etter ni eventyrlystne personer fra ni forskjellige byer, til å bli med på en uforglemmelig reise til Bangladesh eller Tanzania.

– 1,5 milliarder mennesker lever i ytterste fattigdom, for under en dollar om dagen. Norge og norske organisasjoner yter bistand til fattige land på vegne av hele befolkningen i Norge. Vi ser det som viktig å øke kunnskapen om norsk bistand og vi ønsker at flere får innblikk i hva norsk bistand faktisk gjør og hva vi får til, sier informasjonsdirektør i Norad, Eva Bratholm.

De ni byene som det søkes etter personer i er: Hønefoss, Tønsberg, Larvik, Ålesund, Steinkjer, Harstad, Hamar, Sarpsborg og Ringerike.

Søknadsfristen er 14. juni.

Fra
Fra

Myter om bistand

– Det er mange myter om bistand. Derfor er det viktig å sørge for riktig informasjon og gi folk bedre mulighet til å leve seg inn i arbeidet vi gjør, sier Eva Bratholm

Lars Olav Eik er en av veteranene som skal bli med på turen til Tanzania. Han har blant annet jobbet med et prosjekt for å bedre geitebestanden på landsbygda i Tanzania.

Tanzanianske geiter var alet for kjøttproduksjon, og produserte lite melk. Med innføring av norske geiter, og parring med lokale geiter, blir en ny bestand geiter bygget opp. Disse produserer mer melk, bidrar til høyere inntekter for bøndene og bedre ernæring for barna, forteller Lars Olav i en pressemelding.

Les også: 85 000 fattige barn i Norge

Les også: Til slummen i Tallinn med mat og klær

Nordmenn vil vite mer

Over 40 % av den norske befolkning vil gjerne vite mer om norsk bistandsarbeid, viser undersøkelsen Norad har gjort.

– Først og fremst handler bistand om å bygge kompetanse hos menneskene selv og å etablere forutsetninger det er mulig å skape utvikling i, sier Eva Bratholm

I 2010 bruker den norske stat om lag 27 milliarder kroner i bistand til fattige land.