Kristin Størme Steira
Kristin Størme Steira

Størmer Steira kaster krykkene

- Jeg har prøvd meg på rulleski, og det var deilig men veldig slitsomt. Målet om gull på hjemmebane under VM i februar lever i høyeste grad, sier finnmarkingen.

Bodø (TV 2 Sporten): Kristin Størmer Steira strutter av energi og pågangsmot igjen.

- Jeg har faktisk prøvd meg litt på rulleski noen dager, det var veldig gøy, men veldig slitsomt. Fortsatt er det mye alternativt trening, men foten gror bedre nå i hvert fall.

I forrige uke kastet landslagsløperen krykkene og skinnen rundt foten er borte.

Tilbake på rulleski
- Jeg har faktisk prøvd meg litt på rulleski noen dager, det var veldig gøy, men veldig slitsomt. Fortsatt er det mye alternativt trening, men foten gror bedre nå i hvert fall, sier Kristin Størmer Steira til TV 2 Sporten.

Målet er fortsatt gull under VM på hjemmebane i februar neste år. Størmer Steira pådro seg et nytt brudd i foten i sommer - og kjemper seg nå tilbake.

- Det er blitt litt endringer i treningsopplegget forhold til det jeg hadde planlagt først, men målet om medalje og gull har jeg ikke begynt å fire på enda, sier landslagsløperen.

Blir med på snøsamling
Når landslaget møtes til høydetrening og samling på snø for førstegang i Østerrike 14. oktober, skal Størmer Steira være med.

-Tiden går veldig fort og jeg må være i bra aktivitet allerede i løpet av neste uke, skal jeg rekk den første landslagssamlingen, sier hun.

- Har fremgangen gått fortere enn forventet?

- Nei, det har det vel egentlig ikke det. Det har vel tvert imot gått litt tregere enn forventet, men når det først gror og det har grodd så er det jo bra. Da kan jeg på en måte gjøre det meste av treningen. svarer ski-esset på TV 2 Sportens spørsmål.

Kristin Størmer Steira (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Kristin Størmer Steira (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Full av energi
Kristin Størmer Steira strutter av energi, men må skynde seg sakte.

- Det er virkelig en prøvelse for tålmodighetene . Det har vært noen tøffe tak i løpet av sommeren der man skulle ha vært ute og trenet men er blitt tvunget til å trene alternativt inne. - Jeg føler meg veldig klar for å trene for fullt igjen, sier landslagsløperen.

- Smertene er nå bort, det verste som kan skje er at det ikke gror normalt og at hele hælbeinet går av, men vi krysser fingrene for at det ikke skjer, smiler Størmer Steira.