kina_ambassade (Foto: SCANPIX)
kina_ambassade (Foto: SCANPIX)

Har tilstått terrorplaner mot kinesiske interesser

Terrorsiktede Mikael Davud har tilstått planer om å ramme kinesiske interesser. De to medsiktede har ikke kjent til planen, sier forsvareren.

Davud satt tirsdag ettermiddag i avhør hos Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter at opplysninger fra medsiktede Shawan Sadek Saeed Bujak ble kjent samme dag.

De andre visste ikke om planene

Ifølge Bujak skal de siktede i terrorsaken ha planlagt et attentat mot den danske avisen Jyllands-Posten, men dette avviser Davud, ifølge advokat Arild Humlen som forsvarer 39-åringen.

– Davud har i avhør tilstått planer om å ramme kinesiske interesser. Til disse planene har han brukt de to andre som løpegutter, og de skal ikke ha hatt kunnskap om hans motiver, sier Humlen til NTB.

Familien drept av kinesere

Til PST skal Davud ha oppgitt som grunn for planene at store deler av hans familie og slekt skal ha blitt drept av kineserne. Hans muslimske tro eller kontakt med al-Qaida skal ikke ha hatt noen betydning for planene.

– Han innrømmer å ha vært i utlandet for å søke opplæring, men motivet for dette har vært hans ønske om å ramme kinesiske, materielle interesser, sier Humlen.

Ville ramme Jyllands-Posten

Tre menn ble pågrepet 8. juli og siktet for planlegging av terror på norsk jord. Én av de siktede, Shawan Sadek Saeed Bujak, har i avhør med PST tilstått at han sammen med de andre siktede planla terrorhandlinger, skriver VG tirsdag.

– Jeg kan bekrefte at en av de siktede i terrorsaken har tilstått planlegging av terror, sier kommunikasjonssjef Trond Hugubakken i PST til avisen.

Målet skal ha vært å sprenge den danske avisen Jyllands-Posten.

(©NTB/TV 2)