BLIR DET NYE GULL I SOTSJI?: Christian Paasche kommenterer når Marit Bjørgen går langrenn i OL om ett år. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
BLIR DET NYE GULL I SOTSJI?: Christian Paasche kommenterer når Marit Bjørgen går langrenn i OL om ett år. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

Lund Svindal: - Jeg er tyngre og sterkere

Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud med siste finpuss før sesongstarten.

Tirsdag gjenåpnet treningsavdelingen på brannskadde Toppidrettssenteret, men bare for eliteutøvere. I den potten finner vi definitivt OL-medaljørene fra Vancouver sist vinter, Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud.

- Fysisk kjennes det bra ut og det vi har fått gjort av skikjøring har funket veldig bra, sier Aksel Lund Svindal til TV 2 Sporten.

- Så du er fornøyd?

- Ja, jeg begynner å bli klar jeg nå, men helt fornøyd blir man jo aldri, gliser Norges største alpinstjerne og legger til:

- Det tror jeg ingen andre blir heller.

Kjetil Jansrud som tok sølv i storslalåm i Vancouver-OL er også i rute.

- Det ser bra ut. Det har egentlig vært sånn hvert år etter at jeg kom tilbake fra ryggskaden, at jeg tar et ekstra steg fysisk, og sånn har det vært i år også, forteller Kjetil Jansrud.

Alpinistene er inne i siste treningsperiode på barmark før de reiser til Mellom-Europa og skitrening frem mot sesongstarten i Sölden 24. oktober.

- Jeg har nok blitt mer gjennomtrent igjen. De siste årene føler jeg at jeg har vært litt i tidsnød, sier Aksel Lund Svindal.

- Gir det deg en trygghet?

- Jeg føler meg mer kompakt og så er jeg litt tyngre. Det er bra for utfor i hvert fall. Jeg har vel fått på rundt tre kilo til tenker jeg, i forhold til hva jeg hadde i fjor.

Se Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud trene styrke, samt intervju, i videovinduet øverst.