Erik Tysse (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)
Erik Tysse (Foto: Roald, Berit/SCANPIX)

Tysse anmeldes til domsutvalget

- Jeg føler at de rett og slett driter loddrett i rettighetene, raser kappgjengeren Erik Tysse.

Antidoping Norge har besluttet å anmelde kappgjenger Erik Tysse til Norges Idrettsforbunds domsutvalg for brudd på dopingbestemmelsene.

Det melder de i en pressemelding.

- Har vurdert alle fakta
- Påtalenemnda har nå vurdert alle fakta og innhentete tilleggsopplysninger i saken. På bakgrunn av dette har vi i dag besluttet å anmelde Tysse til NIFs domsutvalg, sier Anstein Gjengedal, leder av Påtalenemnden, i en pressemelding.

Tysse er skuffet og forbannet over nyheten.

- Jeg mottok beskjeden av advokaten min Gunnar Martin Kjenner ti minutter over klokka 14.00. Det er selvfølgelig en beskjed jeg mottar med stor skuffelse, sier han til TV 2 Sporten.

- Jeg føler at de rett og slett driter loddrett i rettighetene til å kunne legge frem min side av saken under en høring. Systemet gjør som de vil, det beviser de igjen, legger han til lettere oppgitt.

Vil jobbe for renvaskelse
Tysse har hele tiden bedyret sin uskyld og vil fortsette å jobbe for å renvaske seg selv.

- For oss er ingenting forandret. Vi jobber videre med saken for sannheten skal frem. Da har vi etter all sannsynlighet tre uker på oss før saken kommer opp i NIFs domstol, sier han.

Tysse testet positivt for CERA i sommer. Dopingprøvene skal ha blitt tatt etter et stevne i Sesto San Giovanni i Italia i mai i år, da Tysse gikk inn til andreplass.