KJENT FOR MYE; MEN IKKE FILMING (Foto: BEN STANSALL/AFP)
KJENT FOR MYE; MEN IKKE FILMING (Foto: BEN STANSALL/AFP)

Roy Keane raser mot juks

Ipswich-manager Roy Keane sier i et intervju med Sky Sports at han er grundig lei filming.

Keane er den siste av flere managere som har uttalt seg om problemet med filming, etter at Stoke-manager Tony Pulis hadde mye å si om saken etter helgens kamp mot Newcastle. Keane mener det er et voksende problem i Premier League, og går så langt som å si at noen managere gir beskjed til spillerne sine om å filme og hale ut tiden.

- Du ser hele tiden spillere som ligger nede med skade, for så å være på bena igjen to minutter senere. Enhver må ha litt stolthet, og når vi var smågutter ble vi fortalt at vi aldri måtte vise motstanderne at vi var skadet, men nå er det helt motsatt. Nå går spillerne i bakken altfor lett, og de blir liggende i håp om at det skal resultere i gule og røde kort til det andre laget, sier Keane.

- Det er uheldig at dette har krøpet seg inn i toppfotballen over de siste årene, men det kan forhåpentligvis forandre seg igjen. Men for å være helt ærlig tror jeg det bare kommer til å bli verre og verre. Det er et enormt trykk rundt kampene i Premier League, og noen av spillerne får også beskjed om å prøve å påvirke dommeren.

Keane  (Foto: SEAN DEMPSEY/EPA)
Keane (Foto: SEAN DEMPSEY/EPA)

Det har vært mye fokus på dommerne så langt i sesongen, og mange managere har kommet med kritikk både før, under og etter kamp. Men Keane mener dommerne har den tøffeste jobben innen fotball, og at laglederne ikke skal behøve å gjøre jobben værre for mannen i sort.

- Etter hver kamp står managerne og kun snakker om dommeren, når det egentlig er deres eget lag som spiller dårlig. Og hver helg er det de samme som står og syter om dommeren, så det er kanskje på tide at de kikker litt på seg selv, sier iren til Sky Sports.

Les også: Keane håner hjertesyk spiller
Les også: Roy Keane snakker ut
Les også: Sjokkert over Keane-exit