Totti og Ranieri (Foto: Luca Bruno/Ap)
Totti og Ranieri (Foto: Luca Bruno/Ap)

Totti får sviende kritikk fra Di Canio

Tidligere Lazio-kaptein Paolo Di Canio refser Roma-stjernen Francesco Totti for oppførselen i lørdagens kamp.

Roma-kaptein Francesco Totti reagerte med sinne da han ble byttet ut i lørdagens 1-0-seier over serieleder Inter og stormet ned tunnelen og forlot stadion uten å være med på å feire sammen med lagkameratene.

Totti ble byttet ut etter 76. minutter, og var allerede i garderoben da mannen som erstattet ham, Mirko Vucinic, satte inn seiersmålet. Totti har tidligere vist tegn på frustrasjon over at trener Claudio Ranieri er skeptisk til å la 34-åringen få fullføre 90 minutter hver uke.

Totti selv sier:

- Jeg ville gjerne ha scoret et mål selv for å feire bursdagen min, men i stedet fikk jeg en bursdagsgave fra Mirko Vucinic. Jeg er ikke, og kommer heller aldri til å bli, et problem for Roma.

Roma-fansen er villige å tilgi kapteinen for sin opptreden, mye på grunn av spillerens lojalitet til klubben han har spilt for hele sin karriere, men andre stemmer i italiensk fotball er ikke like imponerte. Tidligere Lazio-kaptein Paolo Di Canio går langt i sin kritikk av Totti:

- Jeg synes det Totti gjør når han blir byttet ut er helt utrolig. Alle blir sinte i sånne omstendigheter, men jeg ville aldri forlatt banen på den måten. Det er respektløst ovenfor de spillerne som er igjen på banen. Diskutér gjerne med treneren, men det er kapteinens oppgave å være nær laget.

- Han burde blitt ved sidelinjen og heiet på lagkameratene. Men han var egoistisk fordi han tror han er beskyttet. Når han gikk av så Roma ut som et lag der alle jobbet hardt, sier Di Canio ifølge ESPNSoccernet.

Paolo Di Canios Swindon leder League Two etter forrykende form de siste to månedene.  Formsvake Burton skal beseieres i kveld (Foto: Adam Davy/Pa Photos)
Paolo Di Canios Swindon leder League Two etter forrykende form de siste to månedene. Formsvake Burton skal beseieres i kveld (Foto: Adam Davy/Pa Photos)