Marius Johnsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)
Marius Johnsen (Foto: Poppe, Cornelius/SCANPIX)

Mulig karrierepunktum for Marius Johnsen

Kun 29 år gammel, er Lillestrøms venstreback inne i alle fotballspilleres mareritt.

Marius Johnsen har vært svært skadeplaget de siste sesongene. Lillestrøm-backen håper å komme tilbake for fullt en dag, men synes foreløpig det er fælt å sitte på tribunen.

- Jeg synes det er tungt å se på når mine lagkamerater spiller kamp. Jeg vil så gjerne være med, sier Johnsen, som har funnet både trøst og en ny lidenskap i sin skadeperiode.

Kaffeentusiast
Tim Wendelbos kaffebar på Grünerløkka har blitt Marius Johnsens lille oase i en tung skadetid.

- Jeg er en såkalt kaffeentusiast, og kjører gjerne 25 minutter for en kopp espresso. Her holder de rett og slett verdensklasse, og er suverent best i Norge, mener Johnsen.

- Kaffeinteressen begynte som så mye annet gjennom min bror, men nå har jeg tatt interessen langt videre, ler han.

Solskjær-kopi
Johnsen har samme type kneskade som satte en stopper for Ole Gunnar Solskjær karriere. Og rett før operasjonen innser 29-åringen at halvannet år med opptrening kan bety slutten også for ham.

- Av og til tar livet en vending man ikke er forberedt på, og ikke ønsker. Men jeg prøver å ikke la det prege meg for mye, og tenker på at jeg er heldig som har en så flott familie, og har opplevd såpass mye i min karriere.

- Jeg kjemper en kamp i hodet mitt nå, og håper at jeg en dag skal spille fotball igjen. Hvis det ikke skjer, skal jeg leve greit med det, sier Johnsen.

Johnsen har syv landskamper, og blant annet et halvt år i Bundesliga med FC Köln på CV-en. I år har han kun fått med seg et innhopp i cupkamp for Lillestrøm før smertene ble for tunge.

- Nå handler det om å få et kne jeg kan bruke til å gå opp og ned trappen, og sette meg ned på bakken for å leke med mine små barn. Men jeg føler ennå jeg har mye ugjort på fotballbanen.

Avtale med LSK
Lillestrøm og Johnsen har blitt enige om redusert lønn de neste to årene, mot at Johnsen får flytte tilbake til Kristiansand, og studere.

- Nå gjelder det bare å få solgt huset, så hvis noen er interessert i en bolig på Fetsund - er det bare å ta kontakt, smiler Johnsen.