VIL HA FORBUD: For å sikre politisk uavhengighet bør privat partistøtte forbys, mener Geir Pollestad, stortingsrepresentant for Senterpartiet.  (Foto: Senterpartiet)
VIL HA FORBUD: For å sikre politisk uavhengighet bør privat partistøtte forbys, mener Geir Pollestad, stortingsrepresentant for Senterpartiet. (Foto: Senterpartiet)

Sp-representant vil forby privat partistøtte

For å sikre politisk uavhengighet bør privat partistøtte forbys, mener Geir Pollestad, stortingsrepresentant for Senterpartiet.

Han mener imidlertid at faglig samarbeid mellom organisasjoner og partier skal være lov, samt at overføringer i tusenkronersklassen skal tillates, skriver Stavanger Aftenblad.

Pollestads eget parti har vært i søkelyset etter å ha mottatt om lag 700.000 kroner i ulovlig støtte fra blant andre kraftselskapet Eidsiva Energi. Pengene, som ble brukt i valgkampen, er senere betalt tilbake.

LES OGSÅ: Pengegaver ble brukt i valgkampen

– Jeg er ikke motivert av et øyeblikksbilde. Jeg har alltid ment dette. Men jeg tenker at skal det komme noe godt ut av saken som pågår nå, kan det være en debatt om hvordan vi finansierer de politiske partiene. Jeg mener vi fullt og helt bør finansiere partiene med offentlige tilskudd og ha et generelt forbud mot gaver og sponsing, sier Pollestad til avisa.

Han vil ta opp forslaget med partigruppa på Stortinget, men har ennå ikke luftet det for partiledelsen.

Private tilskudd utgjorde i 2009 til sammen 53 millioner i partikassene, hvorav 16,6 millioner kroner er fra privatpersoner, ifølge Statistisk sentralbyrå. (©NTB)