Admir Rascic (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Admir Rascic (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

Sandefjord-spiller kalte treneren nazist

– Din jævla nazist, var beskyldningen Admir Rascic fremsatte mot sin egen keepertrener.

Sandefjords bosniske spiss Admir Rascic var ikke fornøyd med å bli irettesatt av sin egen keepertrener på treningsfeltet i forrige uke.

Etter at Rascic hadde truet med å brekke beina til Eirik Lamøy, fortalte keepertrener Hans Petter Olsen ham at han ikke kunne snakke til sine lagkamerater på en slik måte.

Da gikk rullegardinen fullstendig ned for Rascic, veldokumentert i en video av opptrinnet, som er publisert av Sandefjords Blad (SF).

Sitatene under er delvis oversatt fra engelsk til norsk.

– Jævla nazist
– Jævla nazist, sier Rascic rolig til Olsen mens Olsen er i bevegelse bort fra bosnieren.

En vantro Olsen snur seg og går tilbake til Rascic.

– Ja du, du jævla nazist. En rasist, ja, ja, ja, insisterer Rascic når Olsen kommer imot ham.

Snakker bare til utlendinger
Rascic baserer øyensynlig sine anklager på det han mener er forskjellsbehandling.

– Du snakker bare til de utenlandske spillerne, hvorfor snakker du ikke til nordmenn, din jævla nazist, sier Rascic, nå med økt volum i stemmen

– Alle sammen ser det, nå kan du komme deg til helvete unna, er 29-åringens siste melding til sin trener.

Har gått dypt innpå treneren
Keepertreneren selv stiller seg helt avvisende til beskyldningene fra Rascic.

– Det har vært noen veldig spesielle dager. Gjennom hele mitt arbeidsliv har jeg jobbet med mennesker og mange av dem fra andre nasjoner. Jeg har trent aldersbestemte lag på Teie i mange år, og er stolt av det flerkulturelle miljøet vi har klart å skape. Jeg føler meg som en skvær og grei person, så å bli skjelt ut som rasist og nazist føles veldig ille. Det strider mot absolutt alt jeg står for, og derfor har det gått dypt innpå meg. Jeg har bare gått rundt og vært lei meg hele helgen, sier Hans Petter Olsen til SF.

Ropte dumme ting
Admir Rascic er tilsynelatende ikke en veldig angrende synder, når han nærmest bagatelliserer det hårreisende opptrinnet.

– Jeg ble sinna på Lamøy og vi hadde en krangel. Så kom Hans Petter og blandet seg inn, og jeg ropte dumme ting til ham fordi jeg var sint. Det har jeg bedt om unnskyldning for, så nå får vi legge dette bak oss, sier Rascic til lokalavisen.

En vanskelig sak
Sandefjords hovedtrener, Patrick Walker, mener at Rascic opptreden gikk godt over grensen for det akseptable.

– Dette var aldeles for mye. Vi må ha en holdning til slikt, men det finnes også regler for ansettelsesforhold. Dette er en veldig vanskelig sak, men personlig mener jeg han har tråkket over en grense man ikke skal tråkke over, sier Walker til SF.