Gjermund Bråten (Foto: freestyle.ch/freestyle.ch)
Gjermund Bråten (Foto: freestyle.ch/freestyle.ch)

Bråten vant snowboardkickoff i Zürich

Snowboarder Gjermund Bråten (19) gikk til topps i Big Air-finalen.

I helgen var det sesongkickoff for verdens beste snowboardere i Zürich. Gjermund Bråten fra Torpo i Hallingdal gikk helt til topps i Big Air-finalen foran ti tusen tilskuere.

- Det var helt rått. Nå har jeg akkurat stått opp etter seiersfesten, svarer Gjermund Bråten spontant når TV 2 Sporten ringte klokken halv to mandag ettermiddag.

- Såpass, hvor lenge feiret du?

- Tror jeg var i seng rundt klokken seks, ler Bråten.

- Min største prestasjon
19-åringen dro til med en helstøpt «backside doublecork 12» og fikk enorm jubel fra snowboardfrelste sveitsere. Nordmannen vant foran canadiske Sebastien Toutant og med finnen Peetu Piitoinen på tredjeplass. Ståle Sandbech fra Rykkinn kom også til superfinalen, men endte på fjerdeplass.

Se video fra Zürich her:

- Jeg hadde en god følelse gjennom hele dagen, men innrømmer at jeg kjente litt ekstra press i finalen. Det er den største prestasjonen jeg har gjort så langt i karrieren, forteller en storfornøyd Gjermund Bråten.

Gjermund Bråten 2 (Foto: freestyle.ch)
Gjermund Bråten 2 (Foto: freestyle.ch)

- Målet er X-games
Med triumfen i helgens freestyle.ch er også hallingen ett skritt nærmere sesongens store mål.

- Målet er å få kjøre X-games senere i vinter, sier unggutten.

For seieren kunne Gjermund Bråten innkassere 10 000 dollar, eller cirka 60 000 norske kroner.

- Det kommer selvfølgelig godt med. Jeg bor fortsatt hjemme i Hallingdal, men har planer om å flytte til Oslo slik at jeg kommer nærmere en flyplass. Da blir alt mye enklere med tanke på vi reiser så mye, forklarer Bråten i det han skal innta en "litt sen frokost" sammen med lagkameraten Ståle Sandbech.

To andre nordmenn var også med å prege stevnet i Zürich. Med ski på beina tok Andreas Håtveit en sterk tredjeplass mens Per Kristian Hunder ble nummer fire. Svenske Henrik Harlaut vant freeski-konkurransen.