Thor Hushovd (Foto: Laurent Rebours/Ap)
Thor Hushovd (Foto: Laurent Rebours/Ap)

Hushovd: - God sesong uansett VM-resultat

Se Thor Hushovd evaluere sykkelsesongen 2010.

Torquay, Australia (TV 2 Sporten): Sykkelstjernen startet sesongen med tre store mål: Vårklassikeren Paris-Roubaix, Tour de France og VM. Det har gått så bra at Hushovd mener sesongen 2010 har vært god - uansett utfall på fellesstarten i VM søndag. Her er hans evaluering:

1. Paris-Roubaix: - Jeg kom dit og følte jeg hadde gjort optimale forberedelser. Jeg kjørte et optimalt løp, og når en møter Fabian Cancellara som er så mye sterkere enn meg og alle de andre, så er det ikke noe å gjøre med det. Derfor var andreplass der bra, sier Hushovd til TV 2 Sporten.

Les mer: Hushovd spurtet inn til andreplass i Roubaix

2. Tour de France: - Etter forholdene så synes jeg det ble veldig bra. Jeg vant den kanskje beste etappen, i hvertfall den mest spektakulære, og jeg kjempet om den grønne trøya hele veien. Selv om jeg ikke nådde opp der, er jeg superfornøyd med årets Tour de France.

Les mer: Hushovd knuste alle på brosteinen

3. VM: - Og så er det bare det igjen da...

Les mer: Her er Hushovds VM-favoritter

- Har du gjort det såpass bra på dine to første mål, at hvis det ikke går bra i VM, så har sesongen likevel vært god?

- Ja, det har det. Hvis jeg ikke skulle klare VM, så har sesongen vært god. Men jeg kommer til å være skuffa, fordi da er det et mål jeg ikke har klart å oppnå, og det vil være skuffende som idrettsutøver, forklarer Hushovd.

Se intervju i videovinduet øverst!