Robert Hunter (Foto: Bas Czerwinski/Ap)
Robert Hunter (Foto: Bas Czerwinski/Ap)
 Robert Hunter (Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP)
Robert Hunter (Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP)

Spurtveteran flykter fra Hushovd og co

Robert Hunter forlater trolig Garmin-laget på grunn av den tøffe konkurransen om spurterplassene.

Werribee, Australia (TV 2 Sporten): Mens Thor Hushovd og sju andre ryttere ankommer Garmin fra Cervelo i 2011, vurderer andre å forlate det amerikanske laget. Sprinteren Robert Hunter innrømmer at det begynner å bli trangt om plassen og at «invasjonen» fra Cervelo påvirker avgjørelsen hans.

- Ja, det gjør det. Jeg har min egne ambisjoner også, jeg vil ikke bare være en som jobber for alle andre. Jeg føler fortsatt at jeg har mye ugjort og at det finnes løp jeg kan vinne, så det gjør det hele litt vanskeligere. Jeg har ikke bestemt meg, men jeg ser på andre muligheter, sier en åpenhjertig Robert Hunter fra TV 2 Sporten.

Tror på Hushovd
33-åringen har en etappeseier fra Tour de France i 2007 som høydepunkt så langt. Med eller uten ham selv på laget tror sørafrikaneren at Hushovd vil gjøre det skarpt for Garmin.

- Thor er alltid topp motivert og bringer resultater hvert eneste år, det vil han også gjøre i Garmin, skryter Hunter.

Se intervju med sørafrikaneren i videovinduet øverst.

Spår kruttsterkt Garmin
Og det er langt fra slik at Garmin-rytteren kun ser med ublide øyne på at åtte Cervelo-ryttere ankommer. Lojale Hunter setter laget foran seg selv.

- Det er mange der som vil være nyttige for Garmin. Kanskje ikke alle åtte er gode nok, men noen er helt klart det. Alle lag ønsker å styrke seg. I år manglet vi litt i vårklassikerne, men med Cervelo-rytterne som kommer blir det noe helt annet neste sesong. På den måten er det veldig bra, på andre måter kanskje ikke så bra. Men Garmin kommer til å bli verdens sterkeste lag på papiret i 2011, avslutter Hunter.

PS: Hunter er i australske medier blitt linket til det nye australske profflaget Pegasus Racing.