Leicester? Lecce? Nils Arne Eggen tok feil av lagene da han ble konfrontert om ryktene om en overgang for Mikael Lustig. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
Leicester? Lecce? Nils Arne Eggen tok feil av lagene da han ble konfrontert om ryktene om en overgang for Mikael Lustig. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

- Eggen er blitt en vandrende klisjé

Vålerenga-reporter tror folk flest håper på at Oslo-klubben snyter Rosenborg for gullet. Se Fotballunsj her.

- Det går ikke på skinner for Rosenborg for tiden, og de spiller mot et gresk lag i Europaligaen torsdagen før de skal møte Vålerenga. Det vil overraske meg stort om det ikke blir stappfullt på tribunene på søndag.

Etter at Vålerenga søndag slo Brann, er avstanden opp til Rosenborg nå kun fem poeng.

Neste helg møtes de to gullkandidatene til duell på Lerkendal.

Vålerenga-reporter Arild Rønsen følger Oslo-klubben tettere enn de fleste og spår en helt åpen gullkamp.

- Nils Arne Eggen er blitt en vandrende klisje. Det er faktisk ikke sånn at alle håper på Rosenborg, sier Rønsen i mandagens «Fotballunsj».

- Går ikke på skinner for RBK
Han spår stappfulle tribuner på Lerkendal førstkommende søndag.

- Slår Vålerenga Rosenborg på Lerkendal, skal RBK kun gå på en blemme så kan VIF ligge foran dem. Det går ikke på skinner for Rosenborg for tiden, og de spiller mot et gresk lag i Europaligaen torsdagen før de skal møte Vålerenga. Det vil overraske meg stort om det ikke blir stappfullt på tribunene på søndag, sier Rønsen.

TV 2-ekspert Bengt Eriksen er enig.

- Den kampen er helt åpent. Det sprudler av spilleglede i Vålerenga. Men Vålerenga må slå Rosenborg på Lerkendal for å ha en mulighet, sier han.

Bengt_Eriksen
Bengt_Eriksen

- Avsporing å klage på dommeren
Viking har ikke vunnet på de åtte siste kampene etter nederlaget mot Tromsø på Alfheim.

Tromsø vant 1-0 etter et omstridt straffespark på overtid. Bengt Eriksen mener det er tullete av Viking å skylde tapet på dommeren.

- De kan ikke skylde på utenliggende forhold. Seks tap og to uavgjorte er fasiten på de siste kampene. Da må du begynne med hva Viking ikke gjør godt nok. Det er en avsporing å snakke om dommeren, mener han.

Se «Fotballunsj» i videovinduet øverst!