Bjarne Riis (Foto: NORDE ERNST VAN/Ap)
Bjarne Riis (Foto: NORDE ERNST VAN/Ap)
Bjarne Riis (Foto: Nikolai Linares/Afp)
Bjarne Riis (Foto: Nikolai Linares/Afp)

Hushovd bekrefter Riis-interesse

Thor Hushovd kunne syklet for Team Saxo Bank.

Torquay, Australia (TV 2 Sporten): Nordmannens profflag Cervélo legges ned etter sesongen og 32-åringen valgte å fortsette karrieren i Garmin-Transitions fra 2011. Men Hushovd kunne også ha blitt en del av Bjarne Riis og hans stjernespekkede Saxo Bank-lag.

- De var jeg ønsket av, ja, røper Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

- Du hadde et tilbud derfra?

- Jeg var i dialog med dem, ja, bekrefter Hushovd.

Se intervju med Hushovd i videovinduet øverst.

Ville holde ord
Hushovd hadde også flere beilere. Den meritterte rytteren kunne velge og vrake i tilbud, men var opptatt av å opptre ryddig i prosessen med å finne nytt lag.

- Jeg hadde tilbud fra mange lag som selvfølgelig var spennende, men jeg hadde lovet meg vekk (til Garmin, journ. anm.) muntlig ganske tidlig. Og da hadde jeg lyst til å stå for det jeg hadde sagt, sier Hushovd.

Les også: Hushovd vurderer å droppe Touren

Optimalt opplegg
Trygghet er viktig for Hushovd. I Garmin vet han stort sett hva han får, i og med at mange av lagkameratene blir med over fra Cervelo. Det skal hjelpe oksen fra Grimstad å realisere hans neste målsettinger.

- Det viktigste for meg er å vinne en klassiker. Helst vil jeg vinne Paris-Roubaix, men det kan godt være Flandern Rundt eller Milan - San Remo også. De rittene tror jeg at jeg kan vinne med de guttene som jeg har kjørt med i to år i Cervelo. Og når jeg kunne få med meg sju ryttere fra Cervelo over til Garmin, så synes jeg det var det optimale opplegget, og derfor sto jeg fast ved det hele veien, sier Hushovd.

Les også: Her er Hushovds VM-favoritter

Thor Hushovd (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)
Thor Hushovd (Foto: Lien, Kyrre/Scanpix)