Thor Hushovd (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)
Thor Hushovd (Foto: ERIC GAILLARD/Reuters)

Raser mot Landis-deltagelse

Thor Hushovd er svært lite fornøyd med at Floyd Landis dukker opp på en antidoping-konferanse i VM-byen.

- Han står sikkert fritt til å komme til en VM-by, men han har jo ingenting på en antidoping-konferanse å gjøre. Når man har klart å ljuge i så mange år og brukt masse penger i systemet, så har han mistet min tillit.

Geelong, Australia (TV 2 Sporten): Amerikaneren er invitert av konferansen «New pathways for procycling» som gjennomføres mandag og tirsdag bare noen meter fra VM-mållinjen i Geelong.

- Han står sikkert fritt til å komme til en VM-by, men han har jo ingenting på en antidoping-konferanse å gjøre. Når man har klart å ljuge i så mange år og brukt masse penger i systemet, så har han mistet min tillit, og sikkert mange andres også. Da blir det feil person som skal komme å jobbe med antidoping-arbeid, sier en krystallklar Thor Hushovd til TV 2 Sporten.

Fornøyd med antidoping-arbeidet
Da den skandaleombruste dopingsynderen annonserte sin ankomst for et par uker siden, trakk umiddelbart VM-arrangøren sin støtte til konferansen.

Hushovd er fornøyd med det internasjonale sykkelforbundets innsats på antidopingfeltet om dagen.

- Jeg føler at vi tar tak i problemene, og det er det viktigste. Jeg føler at rytterne har lært. Dessverre har vi noen saker som i alle andre idretter, men jeg føler det er bedre og mer og mer ryddig. Nå er det mulig for unge ryttere å vinne sykkelritt, se på Edvald, en ung nordmann som vinner på naturlige krefter. Det tyder på at vi har kommet langt i sykkelsporten, utdyper Hushovd.

Floyd Landis (Foto: Kevork Djansezian/Ap)
Floyd Landis (Foto: Kevork Djansezian/Ap)

Tror ikke på ren sport
For første gang på mange år forløp Tour de France uten en eneste positiv dopingprøve.

Men Norges største sykkelstjerne tar kun det som et tegn på at sykkelsporten er på bedringens vei, og ikke som et bevis på at den har blitt ren.

- Jeg har sluttet å tro og la meg overraske, dessverre. Det er nok alltid en jukser der ute som tar snarveier, uansett om det er i sykkel, i en annen idrett eller i næringslivet. Men det viktigste er at man tar problemet på alvor og at de fleste skjønner at man har mye å tape. Jeg føler at det er der sykkelsporten står i dag, sier Hushovd til TV 2.