WikiLeaks-talsmann går av etter uenighet

Den tyske WikiLeaks-talsmannen Daniel Domscheit-Berg trekker seg fra jobben for varslernettstedet på grunn av uenighet med grunnleggeren Julian Assange.

Domscheit-Berg, som har operert under navnet Daniel Schmitt, er sterkt kritisk til måten organisasjonen er blitt ledet på av Assange den siste tiden, skriver Aftenposten.no.

I et intervju med det tyske magasinet Der Spiegel sier Domscheit-Berg at han mener WikiLeaks er i ferd med å miste tilliten organisasjonen har bygget opp gjennom flere år med lekkasjer av sensitive rapporter og dokumenter. Blant annet skal dette skyldes feil prioriteringer fra Assanges side.

– Vi har vært gjennom en sinnssyk mengde stress de siste månedene. Noen feilgrep har skjedd, som er ok, så lenge folk lærer av dem. For at det skal skje, må man likevel innrømme feilene. Vi har mistet tilliten til at vi drar dette lasset sammen, sier Domscheit-Berg.

WikiLeaks omtaler på sin side oppslaget i Der Spiegel som misvisende og mener det ikke er korrekt at talsmannen slutter av eget initiativ.

– Schmitt ble suspendert for en måned siden, heter det i en Twitter-melding fra organisasjonen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2