Sunderland manager Steve Bruce (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)
Sunderland manager Steve Bruce (Foto: Peter Byrne/Pa Photos)

Derfor ble Liverpools mål godkjent

Steve Bruce tar feil, sier dommerstanden.

Liverpools første mål i 2-2-kampen mot Sunderland var særdeles omdiskutert. Michael Turner hælsparket ballen mot keeper Simon Mignolet. Han mente nok at keeperen skulle ta frisparket, men både Fernando Torres og dommeren oppfattet det som om frisparket var tatt. Alene med Mignolet spilte Torres uselvisk til Dirk Kuyt, som enkelt satte ballen i mål i det åpne målet.

Det medførte mye raseri fra Sunderland-manager Steve Bruce, som stemplet Liverpool som usportslige og at det ikke stemte med reglene.

Se hva som skjedde øverst i artikkelen

Nå har dommerpanelet The Professional Game Match Officials sett på situasjonen og sendt ut en uttalelse der de støtter avgjørelsen om å godkjenne målet.

- Dommeren må indikere at kampen kan startes igjen etter et avbrudd. Som oftest gjøres dette ved å gestikulere til spillerne om å ta frisparket. Disse gestene kan være minimale. For mer viktige frispark, som kan involvere å ha kontroll på det forsvarende lags mur, kan han bruke fløyten. Men det er ikke nødvendig etter reglene å bruke fløyte, heter det.

- Ballen er i spill igjen når den har gått sin egen omkrets fra sparket ble tatt. I dette tilfellet var ballen i spill da den ble sparket av en Sunderland-spiller. Frisparket må tas fra stedet det forseelesen skjedde. Igjen, i dette tilfellet, vurderte dommeren korrekt at frisparket ble tatt fra riktig sted.